Hírek

2012.11.19. 13:18

Bűnmegelőzési és áldozatvédelmi akció indult Veszprémben

Veszprém - Bűnmegelőzési kampányba kezdett a veszprémi kapitányság, a megyeszékhely önkormányzatának segítségével feltérképezik az időseket, egyedülállókat, akiket a járőrök felkeresnek és tanácsokkal látnak el.

Halmos György

Veszprém rendőrkapitánya a témában tartott hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a most elkezdett program egy nagyobb pályázat része, amelyen a megyei kormányhivatal, a megyei főkapitányság a polgárőrséggel együtt indult. Dr. Giczi Róbert ezredes elmondta, hogy a pályázat kiemelt célcsoportja az idősek, különösen a 60 év felettiek, illetve az egyedülállók, valamint azok, akik a települések gyérebben lakott részein élnek. Hozzátette: a polgármesteri hivatalok segítségével feltérképezik az időseket; a falvakban ezt a körzeti megbízottak végzik el, de nagyobb településeken ezt nem tudják megoldani.

A körzeti megbízottak felkeresik az időseket, felmérik helyzetüket és információs anyagot adnak át számukra. Ezek a segédanyagok tartalmazzák az összes olyan adatot, ami ahhoz szükséges, hogy ne váljanak lopás, betöréses lopás, trükkös csalás áldozatává.

Porga Gyula polgármester azt hangoztatta, hogy a megelőzés, a prevenció nagyon fontos a felderítés mellett.

- Veszprém az egyik legbiztonságosabb megyeszékhely, ez annak a rendőrségi munkának is köszönhető, amit már megszoktunk.

Megemlítette, hogy vannak olyan helyzetben lévő társadalmi csoportok, jellemzően az idősek, az egyedülállók, akikre a téli hónapokban a szokásosnál fokozottabb figyelmet kell fordítani.

 

A veszprémi kapitányságon a közelmúltban egy másik bűnmegelőzési program is elindult, aminek célja, hogy a téli időszakokra jellemző tűzifás csalásokat visszaszorítsák, megelőzzék. Az időseknek szórólapot osztanak a rendőrök, ami olyan információkat tartalmaz, ami alapján kiszűrhetőek a csalók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!