Hírek

2012.11.08. 20:09

Jöhetnek a vendégek Tihanyba

Tihany - Jó körülmények között várják a hétvégi gardafesztiválra érkezőket, ígérte Tósoki Imre, amikor szerdán végignéztük a település központjában zajló felújításokat.

Győrffy Árpád

A polgármestert arról kérdeztük, hogy a település egyik kiemelt rendezvényének megfelelő színvonalú megtartását nem akadályozzák-e a község központjában még mindig zajló felújítási munkák. A rendezvénnyel érintett területek bejárása során két helyen találtunk még komolyabb munkát. A Visszhang utca és a Batthyány utca között még egy körülbelül negyvenméteres szakaszon hiányzott a kockaköves burkolat, és a támfal egy része is betonozásra várt. A kövezést irányító Dan Tibor itt azt ígérte a polgármesternek, hogy szombatra használható lesz a szakasz, igaz, lehet, hogy a kockakövet csak sávokban tudják addig lerakni. Szépen halad a kálvária felújítása is. Az elmúlt hetekben felhelyezték a szobrokat a feszületekre, szerdán a hozzájuk vezető lépcsőket építették. A turisták számára talán legfontosabb útvonal a Visszhang-dombot és az apátsági templomot összekötő Pisky sétány gyakorlatilag elkészült, éppen takarítottak és tömörítőgéppel igazították egy síkba a sétányt borító vastag kőlapokat. A Csokonai ligetben még zajlanak a munkák, de ezek nem akadályozzák a közlekedőket.

Javában folyt a munka az apátság alatti Borsos Miklós téren, ahol a korábbi parkoló helyén egy díszköves teret alakítanak ki szökőkúttal. A tér és a Rege presszó mellett az apátsághoz felvezető kockaköves út burkolata várhatóan november végére készül el. Addig az apátságot a központból felvezető lépcsőn, a Rege udvaron, illetve a Pisky sétányon, autóval az arra jogosultaknak a Batthyány utcán át lehet megközelíteni.

 

A beruházás kezdete óta három vendéglátós vállalkozó kereste meg hivatalosan is kártérítési igényével az önkormányzatot a felfordulás miatti forgalomcsökkenésre hivatkozva. A polgármester elmondta, nem tartják jogosnak a követeléseket, mert mindent megtettek a megfelelő kivitelezésért. A parkolóhelyek statisztikái egyébként is inkább a forgalom növekedését mutatják az előző időszakhoz képest. Arról nem is szólva, hogy a település megszépülésének hasznát elsősorban az érintett vállalkozók élvezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!