Hírek

2012.12.20. 13:16

Nem volt listázás - állítja az almádi igazgató

Veszprém/Balatonalmádi – A Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ kérésére vizsgálódott a diáktüntetések ügyében a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium igazgatója - áll Gránásiné Bácsi Tünde lapunkhoz eljuttatott közleményében.

veol.hu

Az igazgató közleménye szerint "a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központhoz szülői bejelentés érkezett arra vonatkozóan, hogy a tanórán - tanítás helyett - tüntetésre buzdítják az iskola tanulóit". Gránásiné Bácsi Tünde ezért a fenntartó kérésére vizsgálta ki az ügyet. Állítása szerint "a Kormányhivatalnak a vizsgálathoz semmilyen kapcsolata nincsen".

Hozzátette, saját hatáskörében tájékozódott a tanulóknál és a pedagógusokkal, hogy teljes képet kapjon, így jutott arra, hogy a vizsgálat eredménye nem igazolta a szülői bejelentésben elhangzott vádakat. Az igazgató  visszautasítja azokat a vádakat, mely szerint a vizsgálathoz jegyzőkönyvet írt volna.

Gránásiné Bácsi Tünde ezzel az ügyet lezártnak tekinti, és "az iskola nyugalmának visszaállítása érdekében" az esettel kapcsolatban egyéb nyilatkozatot nem kíván tenni.

A Petíció az Almádi Gimnáziumért facebook-oldal szerint csütörtökön az igazgató rendkívüli iskolagyűlést tartott, amelyen "egy papírról felolvasta az előre megírt szöveget, amiben azt mondta, hogy szeretné biztosítani a biztonságos es felhőtlen légkört, és hogy a dolgok a régi mederben folyjanak tovább", valamint hangsúlyozta, "nem volt semmiféle listázás".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!