Hírek

2012.12.28. 14:58

Vas-oxid került a Torna-patakba

Ajka - Üzemzavar miatt vas-oxid került a Torna-patakba pénteken a MAL Zrt. szennyvíztisztító telepén. A hibát elhárították a katasztrófavédelem szakemberei.

Szabó Péter Dániel

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vízügyi Igazgatóság szakemberei lakossági bejelentést követően vonultak a helyszínre, s kezdték meg a vizsgálatokat. Bakos György tűzoltó őrnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő a Napló kérdésére elmondta, az ajkai timföldgyár ipari szennyvíztelepén minden bizonnyal egy meghibásodott szivattyú okozta az esetet, a hiba okát még vizsgálják.

Aggodalomra nincs ok, a mérések szerint a vas-oxid nem okozott kárt, sem a környezetre, sem a lakosságra nem jelentett veszélyt. A katasztrófavédelmi mobil labor az üzemzavar elhárítását követően is a helyszínen maradt. A legfrissebb mérések eredményei már normális értékhatáron belül vannak, további intézkedésre és beavatkozásra nincs szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!