Hírek

2013.01.08. 14:04

Az almádi térség volt a legbiztonságosabb tavaly

A megyében a tavalyi évben a legnagyobb mértékben az almádi kapitányság illetékességi területén csökkent a közúti közlekedési balesetek száma - derül ki a rendőrség adataiból.

Halmos György

A kapitányság területén összesen 62 baleset történt, ez hússzal kevesebb, mint a tavalyelőtti, vagyis a csökkenés mértéke 24 százalék. Három halálos kimenetelű halálos baleset történt ugyanannyi, mint 2011-ben. A statisztika szerint 18 súlyos sérüléssel járó eset történt, tizenhattal kevesebb, mint tavalyelőtt, ami 47 csökkenést jelent. Hasonló tendencia, de kisebb, kilenc százalékos változás tapasztalható a könnyű sérüléses baleseteknél, számuk 45-ről 41-re mérséklődött. A hatvankét baleseteben egyébként 79-en sérültek meg. Az összes baleset közül négyet ittasan okozott a sofőr. A legtöbb esetben a baleset oka a gyorshajtás (24 eset) volt, amit az elsőbbségi jog meg nem adása (8), a követési távolság (6) és az előzés szabályainak (6) be nem tartása követ. Az elmúlt évben a legtöbb balesetet számarányuknál fogva a gépkocsisofőrök okozták, akiket a kerékpárosok követnek. Hatvankét balesetből négyet okoztak külföldiek. A decemberi adatok még kedvezőbbek, két baleset történt mindössze, ez eggyel kevesebb, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

 

 

Az adatok alapján az derül ki, hogy a halálos kimenetelű tragédiák  számát leszámítva mindegyik kategóriában csökkent az esetszám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!