Hírek

2013.01.27. 21:45

Bállal köszöntötte Vincét a tóparti borlovagrend

Balatonkenese - Megyénk legfiatalabb, a helyi borok népszerűsítését zászlajára tűző társasága a Kelet-Balatoni Borlovagrend, mely szombaton este tartotta meg, már negyedszer a Vince-napi bálját.

Varga Ibolya

Győrfi Károly, az alapító elnök-nagymester az elnökség többi tagjával együtt arra törekszik, hogy újra bevigyék a köztudatba Balatonkenese korábban sokkal szebb napokat látott szőlőtermesztését, borászatát, de semmiképpen se nyomják el a környező települések szőlősgazdáit.

Úgy választanak maguk közé új tagokat, hogy képviseljék a lakóhelyük borászatát. A lovagok a díszruhájukon is viselik a településük címerét. Kiemelkedő rendezvényük a borlovagavatás, melyet a református templomban tartanak, a katolikus templomban Szent János boráldással zárják mindig az éves porogramjaikat. A gasztronómiai fesztiváljuk az egész országból vonz látogatókat.

A borlovagrend aktivitását, sikereit több régi hasonló társaság is megirigyelhetné - vélekedik dr. Terts András, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke. Köszöntöjét a borapródok avatása követte. Ezúttal kilencen kaptak bizalmat arra, hogy népszerűsítsék a borokat, és ha munkájuk sikeres lesz, majd borlovagok válhatnak belőlük. A bál helyszínén díszmagyar ruhákat állítottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!