Hírek

2013.01.10. 12:41

Drága mulatság az elfagyott vízmérő

Megyei körkép - A téli időszakban rengeteg elfagyott vízmérővel találkoznak a víziközmű szolgáltatók munkatársai, s ezek legtöbbje a tulajdonosok gondatlanságából adódik.

Szabó Péter Dániel

Pedig érdemes tudni, az elfagyást megelőző intézkedések elmulasztásából adódó költségek, vagyis a vízmérő javítása, pótlása, szerelése és hitelesítése a fogyasztót terhelik. A károk a szolgáltatás helyreállítását és az elfolyt vízmennyiséget tekintve több tízezer forintos nagyságrendűek is lehetnek. Épp ezért a szolgáltatók azt javasolják, aki teheti, a megelőzés érdekében szigeteléssel lássa el a vízmérőakna belső felületét. Fontos, hogy olyan anyagot használjanak, amely nedvesség hatására nem veszít szigetelő képességéből.

Érdemes ellenőrizni az aknafedél megfelelő zárását is. Nem lehetnek ugyanis hézagok, ahol a levegő az aknába áramolhat. Érdemes a fedőlapot is hőszigetelő anyaggal ellátni, melynek lehetőség szerint résmentesen kell záródnia.

Ami a Balaton-parton nagy számban található hétvégi házakat, nyaralókat illeti, a szakszerű víztelenítés mellett rendszeres ellenőrzéseket javasolnak a szolgáltatók, így ugyanis időben felismerhetőek az esetleges problémák, s nem keletkeznek a fogyasztót terhelő plusz költségek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!