Hírek

2013.01.26. 17:34

Felsőkategóriás olaszrizlingek Csopakon

Csopak - Az ország neves borászai közül harminc mutatta be olaszrizling borát, borait a hétvégén.

Győrffy Árpád

A Szent Donát Pincében és a Jásdi pincében már harmadik alkalommal megrendezett "Olaszrizling szerintünk" című szakmai találkozón pénteken este a borászok, pincészetek tulajdonosai zárt körben kóstolták meg egymás borait, és beszélték meg az olaszrizling fajtával kapcsolatos közös elképeléseiket.

Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus az olaszrizling termőhelyi sajátosságairól és beszélt. Fotó: Győrffy Árpád

A szombati program a korábbiakkal ellentétben már nyilvánosan zajlott, a belépő lefizetése után bárki végigkóstolhatta a különböző termőhelyeken, eltérő technológiával termelt és más-más stílusban feldolgozott szőlőkből készült olaszrizling borokat.

Most is volt közben szakmai program is, Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus például az olaszrizling termőhelyi sajátosságairól, a magyar és külföldi borpiacokon nyíló lehetőségekről beszélt, és tematikus olaszrizling kóstolót tartott a kedvenc boraival. Bemutatták a Nagy Magyar Boratlaszt külön kitekintéssel Csopak történelmi dűlőire, bemutatkozott a Csopaki Kódex és a Badacsonyi Kör.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!