Hírek

2013.01.17. 13:49

Ingyenes a tömegközlekedés és a parkolás pénteken

Veszprém - Ingyenes a parkolás a hét hátralevő részében a Veszpark által üzemeltetett parkolókban, jelentette be a rendkívüli hóhelyzet kapcsán tartott sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester csütörtök délben a városházán.

Marton Attila

Több megyei út járhatatlanná vált, ezért a tehergépjárművek közlekedését leállították. A megyeszékhelyen az Aréna melletti parkolókban biztosítanak helyet a nehézgépjárműveknek. A parkolás mellett csütörtökön déltől péntek éjfélig ingyen vehető igénybe a veszprémi tömegközlekedés, jelentette be a polgármester, majd hozzátette, a város lakóitól azt kérik, csak az közlekedjen autóval, akinek halaszthatatlan intéznivalója van.

Porga Gyula elmondta, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ Zrt.) hómunkások jelentkezését várja Kistó utcai telephelyén és telefonon, a munkásoknak nettó 500 forintot fizetnek óránként. A Befogadás Háza teljes kapacitással üzemel, mindenkit el tudnak helyezni, így nem marad senki hajlék nélkül, mondta a polgármester, majd hozzáfűzte, azt kérik a veszprémiektől, ha valakit mégis az utcán látnak ilyen helyzetben, értesítsék a rendőrséget vagy a mentőket. Ha a leesett hó mennyisége elér egy kritikus szintet, akkor egy részét elszállítják a Füredi út melletti záportározóba, közölte a városatya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!