Hírek

2013.01.24. 11:14

Megerőszakolta feleségét, börtönbe került az agresszív apa

Egy Zirc közeli faluban élő család borzalmas időket élt át az italozó, 56 éves agresszív apa miatt, akit jogerősen négy év börtönre ítéltek.

Mátételki András

A gépszerelő végzettségű V. Zoltán 1979-ben kötött házasságot, tizenhét évvel később megszületett közös gyermekük. A családdal egy fedél alatt élt 33 éves és 23 éves lányuk is, a harmadik lány korábban elköltözött otthonról. A szülők házassága már korábban megromlott a férj italozó életmódja miatt, aki naponta képes volt 4-5 liter bort meginni - derült ki a bírósági ítéletből.  Ilyenkor otthon féltékenységi jeleneteket rendezett, trágár szavakkal hordta le feleségét, s mindezt a gyerekek előtt is.

Emlékezetes marad a család életében 2011. október 8-adika, amikor a férfi annyira kikelt önmagából, hogy a rendőröket aznap háromszor kellett kihívni. Másnap este ismételten meggyanúsította a vádlott a feleségét, mondván, van valakije. Az asszony a hálószobából az udvarra menekült feldühödött párja elől az egyik lányával. A férfi legközelebb akkor tombolt, amikor egy hónappal később tudomására jutott, hogy feljelentést tett ellene a felesége. Azzal fenyegette meg, hogy előveszi a boxerét, meg a légpuskáját, majd azzal fogja kinyírni

Tavaly április közepén a részeg férfi újból fenyegetőzött: amennyiben párja nem vonja vissza a feljelentést, megfojtja. Másnap ezt azzal egészítette ki, hogy ezt akkor teszi meg, ha majd kettesben lesznek otthon, és senki nem látja. Újból jöttek a rendőrök rendet tenni, a férfit lecsitítani.

A legaljasabb tettét akkor követte el a büntetlen előéletű V. Zoltán, amikor tavaly májusban, egy délutáni napon erősen ittasan hazatérve neki esett asszonyának, akitől ismét követelte a feljelentés visszavonását. Ez alkalommal nem ütötte meg, hanem szexre akarta kényszeríteni páráját, aki ez ellen kézzel-lábbal tiltakozott. A férfi erősebb volt Amikor a vádlott újabb „rohamra” indult, felesége kilátásba helyezte, hogy ezért a tettért is feljelenti - V. Zoltán csak ekkor állította le magát.

A zirci bíróságon dr. Szarvas Róbert tanácsa erőszakos közösülés, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, könnyű testi sértés vétsége és házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt négy évre ítélte a férfit, akitől megvonták a szülői felügyelet jogát.

A Veszprémi Törvényszék helyben hagyta a döntést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!