Hírek

2013.01.22. 20:15

Sokkal kevesebb a tűzifasegély

A herendi önkormányzat városgondnoksága tizenhét igénylőnek szállította ki kedden a központi támogatás segítségével vásárolt tűzifát.

Győrffy Árpád

Mint Vajai László polgármestertől megtudtuk, a belügyminisztériumi döntés szerint az idén 10 erdei köbméter - mintegy 17 köbméter - fa megvásárlásához kaptak támogatást, tizedannyihoz, mint amennyire a meghatározott szociális feltételek szerint jogosultak lennének, illetve amennyit tavaly ennek megfelelően kaptak. A központi támogatás erdei köbméterenként 12 ezer forint.


A városgondnokság dolgozói kedden kiszállították a központi szociális támogatással vásárolt tűzifát a jogosult igénylőknek (Fotó: Gáspár Gábor)

 

A támogatáshoz kétezer forintot, illetve az áfa összegét a támogatást igénylő önkormányzatnak kell hozzátenni, és az önkormányzatnak kell a szállítást is rendezni.

Herenden az eddigi igények szerint 17 olyan család él, amelyik a központi és a helyi szabályok szerint jogosult a szociális támogatású tűzifára. A rendelkezésre álló fát egyenlő arányban osztották szét, így egy-egy köbmétert kapott mindenki.   Vajai László elmondta, hogy tavalyi tapasztalataik, illetve a helyi családok egy részének anyagi helyzete alapján úgy látják, hogy a most szétosztott fánál többre lenne szükség, ezért az önkormányzati területeken tavaly kivágott, illetve összegyűjtött fákat is ki fogják osztani a rászorulóknak még ebben a szezonban.


Ez közel annyi lesz, mint a most központi támogatással szétosztott tűzifa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!