Hírek

2013.02.14. 22:11

A média az Isten?

A média átveszi azt a szerepet, amit a hit és Isten töltött be a lelkünkben, mondta Pálffy István országgyűlési képviselő a Padányi iskolában tartott előadásában.

Marton Attila

A képviselő előadása a havas útviszonyok miatt mintegy 50 perces késéssel  kezdődött, a rendezvényt a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének veszprémi csoportja szervezte.

Az átlagember közel négy és fél órát tévézik naponta, ráadásul ezt még az internethasználat is növeli, vagyis a médiumok hatása megsokszorozódik, s a memória ezt az információmennyiséget egyszerűen képtelen megjegyezni, mondta a korábban újságíróként ténykedő KDNP-s politikus. A politikára lefordítva ez azt jelenti, hogy az emberek elfelejtik, mi történt 2002 és 2010 között, mondta, majd a médiatörvényre kitérve hozzátette, azért kellett vállalni a "nemzetközi csatát", hogy a megemelt bírságokkal visszaszorítsák a kereskedelmi tévék "brutális törvénytelenségeit". Emellett a médiatörvénynek köszönhetően megerősödött a közszolgálat is, tette hozzá. Az állam hagyott egy rést, s ennek a helyére betüremkedett a média, s elfoglalta azt a teret is, amiben korábban az egyház volt.

Pálffy István KDNP-s országgyűlési képviselő szerint a média átveszi azt a szerepet, amit a hit és Isten töltött be a lelkekben (Fotó: Gáspár Gábor)

A média helyzete mellett kitért az Európai Unió nemrégiben elfogadott új költségvetésére, amelyről úgy fogalmazott, egyértelmű siker az országnak, hiába próbálja az ellenzék és az "ellenséges sajtó" máshogy beállítani. Az elő- adás második felében a nemzetpolitikai és a családokat érintő kormányzati eredményeket vette számba a parlament kulturális és sajtóbizottságának alelnöke, előbbi kapcsán megjegyezte, az állampolgársági törvény kidolgozá- sánál a hasonló tárgyú román törvény logikáját követték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!