Hírek

2013.02.07. 15:16

A mentőkre fókuszálnak

Tizenegymilliárd forint pályázati forrásból újítanak fel az országban mentőállomásokat, Veszprém megyében két egység érintett.

Varga Domokos Péter

Erről a Veszprém megyei vezető mentőtiszt tájékoztatta a Naplót. Kiss Attila elmondta, a pályázati forrást az Országos Mentőszolgálat nyerte el, a pénz részben új mentőállomások építésére, részben a már meglévők felújítására, gépjárművek, eszközök beszerzésére fordítható.

A megye a mentőállomások építése és felújítása terén szerencsére eddig is jó helyzetben volt, a megyei és helyi önkormányzatok ehhez sok segítséget adtak. A közelmúltban Pápán, Sümegen és Balatonfüreden teljesen új mentőállomás épült, az utóbbi helyszínen működik a heliport, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. megyei bázisa. Ezért ez a pályázat a megyében mindössze kettő mentőállomást érint: a veszprémit és a várpalotait.

 

Várpalotán az egész épületet felújítják, mivel ez az egység viszonylag rossz állapotban van. Veszprémben csak kisebb munkálatok történnek, mivel itt nemrég zajlott az energiatakarékos felújítás, amely fűtéskorszerűsítést és nyílászárócserét is magában foglalt. Ezúttal az udvari térburkolatot és a garázsblokkot újítják fel.

A beruházások adminisztratív és pénzügyi előkészítése, a közbeszerzési pályázatok kiírása még az idei évben elkezdődik, a megvalósítás és a befejezés áthúzódik a 2014-es évre – tudtuk meg Kiss Attilától.Támogatják a felújítást

A testület legutóbbi ülésén döntött arról, a költségvetésben elkülönítenek 10 millió forintot arra, hogy az ideiglenes jelleggel működő balatonakarattyai mentőállomást fejlesszék. Az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezete terjesztette elő, hogy egy előzetes becslés alapján 10 millió forint körüli összegből lehetne fejleszteni az állomást, így akár egy állandó jelleggel  működő mentőállomást lehetne kialakítani a Balaton-parti településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!