Hírek

2013.02.14. 12:26

Májusra elkészülhet a Tamási Áron Művelődési Központ

Tapolca - Jó ütemben halad a Tamási Áron Művelődési Központ felújítása, az eddigi munkálatok időarányosan teljesültek, úgy tűnik a május végi átadásnak nem lesz akadálya.

Szijártó János

Erről Császár László polgármester tájékoztatta lapunkat a helyszínen. A beruházás magába foglalja a külső homlokzati felújítást, a nyílászárók cseréjét, vizesblokkok és a fűtés korszerűsítését, de belső építészeti munkálatok is kezdődnek, és a színházterem teljes átalakítása is szerepel a tervben.

Császár László polgármester: a Tamási Áron Művelődési Központ felújítása a tervek szerint halad (Fotó: Szijártó János)

- Tulajdonképpen három pályázatból tevődik össze a létesítmény felújítására irányuló beruházás. A legnagyobb volumenű ebből a mintegy 150 millió forintos rész, amelyet az építési munkálatokra nyertünk. Aztán van egy külön pályázat, valamivel több, mint húsz millió forint értékben a hangtechnika fejlesztésére, illetve még egy hasonló nagyságrendű keret a színházterem berendezésre. További közel tíz millió forintot kell még saját erőből biztosítani a vizesblokkok, elektromos rendszer korszerűsítésére - mondta a polgármester.

Azt is megtudtuk, hogy heti rendszerességgel tartanak koordinácókat a beruházás kapcsán, és fokozottan figyelnek az ütemezésre, hiszen a megadott végső határidőig, május 31-ig be kell fejezni a munkálatokat, és el kell számolni a pályázatból kapott összeggel. Jelenleg a belső munkák zajlanak, nagy erőkkel dolgoznak a színházteremben és a földszinten a szakemberek. Amint jobb idő lesz, a külső munkákat is megkezdik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!