Hírek

2013.02.28. 07:04

Stabil gazdálkodásra készülnek Herenden

Herend - A tavalyi 530 millió forintnál 100 millió forinttal kevesebből, szigorúan szabott keretekkel, de adósság nélkül, megfelelő fejlesztési forrásokkal gazdálkodik az idén a város önkormányzata a szerda este elfogadott költségvetés szerint.

Győrffy Árpád

Mint a Vajai László polgármester által előterjesztett javaslatból kiderült, a központi forrásokból kapott bevételek csökkenéséhez hasonlóan csökkentek a kiadások is, mivel mostantól közvetlenül az állam finanszírozza az iskola szakdolgozóinak a bérét és a hivatalból is átvettek néhány főt az okmányirodával és az építési hatósággal. Helyi és átengedett központi adókból a költségvetésben 140 millió forintot terveznek, ami több mint harmadát jelenti az összes bevételnek. A legnagyobb forrást jelentő iparűzési adónál és a kommunális adónál a múlt évi teljesítéssel hasonló szinten számolnak.

Egyes kiadási rovatok változása eltér az általános képtől. Amíg a teljes költségvetési összeg 19 százalékkal marad el a múlt évitől, az intézményfinanszírozásra fordítandó pénz 25 százalékkal lesz kevesebb. Ezen belül azonban jelentős eltérés van a különböző célok között. Miközben a személyi kiadások csak a tavalyi 64 százalékát érik el, az intézményekkel kapcsolatos dologi kiadások hét százalékkal meghaladják a múlt évi összeget.

A költségvetés 52,5 millió forint tartalékot tartalmaz, amiből a működési céltartalékok 17 millió, a többivel lehetőséget akarnak biztosítani arra, hogy az év során kiírásra kerülő pályázatokon részt vehessenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!