Hírek

2013.02.27. 18:25

Több, mint orvos

Pápakovácsi háziorvosa, dr. Soós Lajos nyerte el az év orvosa címet lapunk Emberséggel az egészségért programjában, az év ápolója/asszisztense pedig a mellette dolgozó Kardos Ferencné lett.

Varga Domokos Péter

A hónap nyertesei közül a végső sorrend szavazással dőlt el, az eredményt szerdán jelentette be a Napló főszerkesztője, Barták Péter a Csolnoky Ferenc Megyei Kórházban tartott ünnepségen.

 

A két első helyezett egy kétszemélyes, hosszú hétvégére szóló, üdülési lehetőséget nyert egy hazai wellness hotelben. A megjelenteket dr. Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója köszöntötte. Elmondta, mindig öröm, ha az egészségügy különböző területein dolgozók pozitív visszajelzést kaphatnak munkájukról a lakosságtól.

 

A Pápakovácsiban praktizáló házirovos, dr. Soós Lajos és a vele együtt dolgozó Kardos Ferencné, Erzsike a nyertesek. Ők kapták a legtöbb szavazatot, ezért ők nyerték el az év orvosa, és ápolója címet (Fotó: Orosz Péter)

Azért is üdvözölte örömmel a rendezvényt Rácz Jenő, mert egészségügyben dolgozók együtt jelenhettek meg, egyaránt visszajelzés érkezett az orvosok és a szakalkalmazottak munkájáról is. Az orvosok között a második legtöbb szavazatot a kapolcsi háziorvos, dr. Tóth József kapta, a harmadikat pedig dr. Mohay József, a megyei kórház sebésze. Az ápolóknál szintén a kapolcsi körzetben dolgozó Ács Lászlóné lett a  második, a harmadik pedig a káptalanfai körzeti ápoló, Nagy Sándorné.

Ünnepségünk főszereplői az egyes hónapok nyertesei voltak, a névsort ezúttal is közreadjuk. Orvosok: január, dr. Soós Lajos,  háziorvos, Pápakovácsi; február, dr. Mohay József, sebész, megyei kórház; március, dr. Mészáros Iván, sebész, megyei kórház; április, dr. Illés Emil, fogorvos, Pápa; május, dr. Miklós Zsuzsanna, tüdőgyógyász, Farkasgyepű; június, dr. Makkai Erzsébet, infektológus, ajkai kórház; július, dr. Hajdu László, gyermekorvos, Veszprém; augusztus, dr. Nap Zsuzsanna, háziorvos, Öskü; szeptember, dr. Pintér László, megyei kórház; október, dr. Gelencsér Katalin, gyermekorvos, Veszprém; november, dr. Péter Árpád, tüdőgyógyász, Farkasgyepű; december, dr. Tóth József, háziorvos,  Kapolcs.

 

Az egészségügy áldozatos munkásai, akik elnyerték a múlt év folyamán a hónap orvosa, ápolója címet (Fotó: Orosz Péter)

Ápolók, asszisztensek:  január: Kardos Ferencné, Pápakovácsi; február, Nagy Sándorné, Káptalanfa; március, Szolgáné Zsöllei Erzsébet, Zirc; május, Kernuszné Janás Rita, Dudar; június, Boldizsár Györgyné, ajkai kórház, július, Kuncz Szabó Angéla, Öskü; augusztus, Gáspár Gyöngyi, megyei kórház; szeptember, Kanikné Piros Anita, megyei kórház; október, Vadász Zsuzsanna, ajkai kórház;, november, Ferenczy Jenőné, Farkasgyepű; december, Ács Lászlóné, Kapolcs.

 

 

 

 

Sikeresen mozgattuk meg olvasóinkat

Emberséggel az egészségért programsorozatunk egy évig mozgatta meg olvasóinkat, az utolsó alkalommal az év orvosára, ápolójára közel tízezer voks érkezett, összességében a lapcsoportnál a beérkezett szavazatok száma meghaladta a százezret - ezt Barták Péter főszerkesztő hangsúlyozta. Szólt arról is, az utóbbi években több olyan programot indítottunk útjára, amely a felelős emberi gondolkodásról szólt, például a Tegyünk rendet környezetünkben és a Tiszta vizekért akciónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!