Hírek

2013.02.04. 12:07

Torkos csütörtök rossz utóízekkel

Az idei Torkos csütörtök akció az előzetes adatok, de a közvetlen tapasztalatok szerint is gyengébben sikerült a korábbiaknál.

Győrffy Árpád

Az almádi Határ étterem az indulástól részt vesz a programban. Az idén az esti órákra már két héttel korábban lefoglaltak minden helyet, napközben jóval kisebb volt az érdeklődés, de így nagyobb a normál napokon megszokottnál - mondta Pressing Zsolt, az üzlet vezetője. Az akciót azért tartja hasznosnak, mert jelezni tudják a potenciális vendégek felé, hogy kinyitottak.

A déli, délutáni órákban nagyon minimális volt az érdeklődés a tapolcai Hotel Gabriella éttermében is. A teltház este hattól indult, de a másnapi iskola, munka miatt kilenc óra után gyorsan elapadt a forgalom, mondta ifj. Mezőssy Zoltán, az üzlet vezetője. Valószínűleg a romló anyagi helyzet és a hó végi időpont is szerepet játszott a napközbeni kisebb forgalomban.  Elmaradt a kezdetekben kapott reklámtámogatás is. A vendégek jelentős része legfeljebb csak egy év múlva jön vissza újra. Az idei tapasztalatok alapján arra jutottak, hogy jövőre nem neveznek.

Az idén sok büfé is bekapcsolódott a programban, miközben népszerű éttermek inkább kimaradtak (Fotó: Orosz Péter)

Tóth Gábor, a révfülöpi Tóth vendéglő vezetője az indulás óta részt vesz az akcióban, ahogy korábban, most is két napon át tartották, hogy a vendégek beférjenek. Szerinte a forgalom nélküli időszakban jó vendégtoborzó és közvetlen anyagi haszna is van. Ugyanakkor nem tartotta jó ötletnek az időpont megváltoztatását.

- Nagy hiba volt az akciót bármilyen ok miatt is más időpontra tenni, hisz tiszteletlenség a vendégekkel szemben is. Ha egy vendéglős aznap Valentin-napozni akart, akkor ne vegyen részt ebben, hisz nem kötelező. Remélem, jövőre visszatérünk a helyes időponthoz.

A 2006 óta évente megtartott Torkos csütörtök a magyar néphagyomány szerint február 14-én lett volna az idén, ám az amerikai hagyomány szerint akkor van a Valentin-nap, amitől a főszervező, Magyar Turizmus Zrt. önmagában is nagy forgalmat remélt, ezért a Torkos csütörtököt két héttel előbb tartották. A vendéglősök szerint az időpont hibás meghatározása, a merev szabályok miatt kimaradó üzletek nagy száma és a középrétegek elszegényedése egyaránt oka lehet a csökkenő forgalomnak. Megyénkben tavalyelőtt 55, tavaly 41, az idén 35 üzlet kapcsolódott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!