Hírek

2013.03.14. 16:05

Az olvasó szolgálata

Nagy szükség van a magyar sajtó napjára, hogy a politika és a média egy évben legalább egyszer szembenézzen egymással, a különféle elvárásokkal és a felhasználók kiszolgálásával – emelte ki Barták Péter, a Napló főszerkesztője a szerkesztőség csütörtökön tartott ünnepségén.

Napló információ

A főszerkesztő arról is beszélt, hogy a napilap folyamatos előállításában egy ilyen alkalom kivételesnek számít, hiszen egész héten, szombaton és vasárnap is dolgozniuk kell az újságíróknak, fotóriportereknek, szerkesztőknek azért, hogy másnap megjelenhessen az újság. Ritka az, amikor egymással a szakmáról, magánéletről is szót válthatnak.

A díjazottak: Gajdos József és Bartuc Gabriella a Napló sajtónapi ünnepségén

Az újság készítése két elvárásnak kell, hogy megfeleljen – hangsúlyozta -, az olvasókénak és a kiadóénak. Szerencsés állapot az, amikor a kettő egybeesik, és mindenki megelégedésére dogozhatnak. Az információszerzési szokások átalakulása a vizualitást és a legújabb média (online, digitális újság) lehetőségeit helyezi előtérbe, és ennek a Napló szerkesztősége igyekszik maximálisan megfelelni.

 

Gajdos József átveszi a nívódíjat Barták Péter főszerkesztőtől

A sajtónapi ünnepségen adták át a Pannon Lapok Társasága nívódíját, amelyet ezúttal - a szerkesztőség tagjainak titkos szavazása alapján – Gajdos József, a Napló magazin szerkesztőségének vezetője kapott kimagasló munkájáért. Ugyancsak itt kapta meg az öt éve alapított Kovácsi Objektív Díjat Bartuc Gabriella, a lap felelős szerkesztője az alapítvány elnökhelyettesétől, Vágó Pétertől, aki méltatta a díjazott Napló színvonaláért kifejtett tevékenységét. A Kovácsi Objektív díjat az öt éve fiatalon elhunyt Kovácsi Miklós, a veszprémi 7 Nap alapítója, a Napló volt főszerkesztője, a PLT volt ügyvezetője emlékére hozta létre a családja és baráti köre.

 

Bartuc Gabriella a Kovácsi Objektív díjjal, az alapítvány alapítóinak, Galgóczy Évának és Barta Évának (balról jobbra) a társaságában. Jobbról Gajdos József nívódíjas és Kinde Kálmán, a Pannon Lapok Társasága pénzügyi, gazdasági ügyvezető igazgatója (Fotó: Orosz Péter)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!