Hírek

2013.03.30. 14:42

Három napos várkapunyitó Szigligeten

Szigliget - Immár ötödik alkalommal kezdődött szezonnyitó várkapunyitó rendezvény a településen szombaton. Ha az időjárás nem szól közbe hétfőig sok színes program várja az érdeklődőket a szigligeti várban.

Szijártó János

A szigligeti vitézek - Makkos Petra, Balassa Dániel, Hantbauer Márton és Kardos Máté- remek hangulatot teremtettek látványos bemutatójukkal (Fotó: Szijártó János)

Szombaton délután Balassa Balázs polgármester köszöntötte az érdeklődőket majd a Szigligeti vitézek fegyver- és harcászati bemutatóval folytatódott a program. A négy ifjú hagyományőrző, Makkos Petra, Balassa Dániel, Hantbauer Márton és Kardos Máté remek hangulatot teremtett azzal együtt, hogy megvillantották fegyverforgató tehetségüket is. Csattantak a kardok, szablyák, suhantak a céltáblába a nyílvesszők, a nézők nagy örömére. A harcias epizód után solymászbemutató, majd a Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium műsora, illetve Vargra Miklós koncertje szórakoztatta a közönséget.

Vasárnap 11-kor a középkori zenét játszó Bordó Sárkány Régizenei Rend mutatkozik be, majd a Batsányi Néptánccsoport lép színpadra. Ezt követően kezdődik Ferrus Lupus Hagyományőrző Egyesület fegyver- és harcászati bemutatója és a hagyományos apródavatás, majd Paprika Jancsi bábelőadást láthatnak az érdeklődők. A T.M. Stúdió pedig Moliere Nők iskolája című darabját mutatja be. Tizanhat óra előtt a Zúgó Nyilak Történelmi Íjász Egyesület fegyver- és harcászati bemutatója, majd ismét a Bordó Sárkány Régizenei Rend szórakoztatja a látogatókat. Húsvéthétfőn 11 órakor a Szelindek együttest, déltől a Miamanó Színház Mesék Mátyás királyról című mesejátékát, 13 órától a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének fegyver- és harcászati bemutatóját tekintheti meg a közönség. 14 órakor Sashalmi Orsi történelmi dalokat énekel, háromnegyed háromkor megint apródokat avatnak, a napot pedig a Szelindek együttes zenei blokkja zárja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!