Hírek

2013.03.25. 15:35

Használják az elterelő utat

A 8-as főút veszprémi körgyűrű szakaszát aluljáróval keresztezi majd a megyeszékhely és Nemesvámos közti kerékpárút, már elkezdték az építését.

Varga Domokos Péter

Az aluljáró építéséhez a 8-as út forgalmát egy rövid 70 méteres szakaszon el kellett terelni. A kivitelezők építettek egy kisegítő útvonalat, ezen haladva az autósok mindegyik irányból ki tudják kerülni az építési helyszínt. Nem csak az új elkerülő útvonal épült meg, közlekedési lámpákat is helyeztek a megfelelő pontokra. Olvasónk - Mészáros Péter - azt írta a Naplónak, hogy ezen a szakaszon egy nyerges vontatót látott áthaladni, és azt javasolta nekünk, kíséreljünk meg mi is átkelni itt egy hasonló méretű járművel Székesfehárvár_Ajka irányába.

Az útfelfestést követve minden jármű át tud haladni az elterelt útvonalon (Fotó: Orosz Péter)

A kerékpárutat kivitelező Magyar Aszfalt Kft.-nél érdeklődtünk, lehetséges-e ez. Liszi Zoltán vállalkozásvezető elmondta, az első időszakban ők is szembesültek a problémával. Ezért a közúti igazgatóság (Magyar Közút Nonprofit Zrt.) felügyelete mellett helyezték üzembe a terelést. A problémát a jelzőlámpák fázisváltásával küszöbölték ki, a három helyett négy fázisban engedik át a forgalmat. Az útfelfestést követve minden jármű át tud haladni - állítja a Magyar Aszfalt képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!