Hírek

2013.03.28. 16:57

Jegyzet - Adós fizess!

Egy forintos tartozást halmoztam fel az UPC felé és erről szabályosan tájékoztattak. Gondoltam, tán káprázik a szemem. De nem.

Gombás Gabriella

Egy fejléces nyomtatvány, ennek nyilván van költsége, meg postaköltsége is, jóval több, mint az én 1 forintos adósságom, de ki tehet erről, ennyibe kerül a tájékoztatás. A szabály az szabály, nem lehet itt vacakolni, meg mérlegelni, mely az a legkisebb összeg, amiről már nem érdemes tájékoztatni az adóst, mert többe kerül a leves, mint a hús. Hozzá csaphatták volna a következő sárgacsekkes számlámhoz, érvelek magamban, észre sem vettem volna ezt az egy forintot, sőt a kamatos kamatát sem, és mindenkori jegybanki alapkamat naponta elszámolható 365-szörös késedelmi kamatát sem.

 





De nem, nem csapják hozzá megfontolatlanul, hebehurgya módon a következő számlához, ily módon nem lehet zavart kelteni az elszámolásban, gondolkodásra késztetni a számítógépes rendszert, itten rend van, kérem. Adós fizess! És én most ezzel mit kezdjek? A legkisebb pénzegységünk 5 forint. Bukok 4-et. Ha átutalom kezelési költséget fizetek, ha sárgacsekken fizetek plusz csekkadó, és még röhögnek is rajtam. Most akkor fizessem ki az 5 forintot, és számlázzak ki a cégnek 4 forintos tartozást? Vagy, írjak egy beadványt, hogy méltányosságból engedjék el az adósságom, amire 30 munkanapon belül válaszolnak, netán akasszam ki a falra a tájékoztatót, tegyem fel a közösségi oldalra, vagy várjam ki az öt évet mire a közüzemi és egyéb tartozások elévülnek? Az utóbbi bizonyult a legegyszerűbb megoldásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!