Hírek

2013.03.21. 18:15

Jelesre vizsgáztak a várpalotai rendőrök

A várpalotai rendőrkapitányság elmúlt évi teljesítményét is értékelte csütörtöki ülésén a település képviselőtestülete.

Szabó Péter Dániel

Napirend előtt Talabér Márta polgármester (Fidesz) megköszönte az elmúlt hétvégi mentési munkálatokban résztvevőknek a munkát, s azt az önzetlen segítséget, amelyet az extrém időjárás miatt Várpalotán ragadt emberek irányába tanúsítottak. Kiemelte, sok problémát kellett ugyan megoldani a városban, ám emberileg igen sokat adott ez a két nap, rengetegen visszakapták ugyanis az emberi jóságba vetett hitüket. Ezt követően a Várpalotai Rendőrkapitányság 2012-es tevékenységéről szóló beszámoló került a képviselő-testület elé.

Dr. Csányi Zoltán várpalotai rendőrkapitány mellett Pogány Péter bűnügyi igazgató látogatott el az ülésre és válaszolt a városatyák kérdéseire. Galambos Szilvia (Fidesz) elismeréssel szólt a palotai rendőrök munkájáról, s egyben gratulált ahhoz, hogy a kapitányság a megyében a nyomozási eredményességi mutatókat tekintve (55,18 százalékról 66,34 százalékra javult 2011-ről 2012-re ez a mutató) az első helyen áll.


Csányi Zoltán várpalotai rendőrkapitány (jobbra) és Pogány Péter bűnügyi igazgató a testületi ülésen (Fotó: Szabó Péter Dániel)


Máté József (Jobbik) képviselő ugyanakkor kritikát fogalmazott meg a buszpályaudvar és környékének megítélése szerint rossz közbiztonságát illetően. Csányi Zoltán elmondta, eddig nem érkezett lakossági jelzés az érintett terület közbiztonsági problémáit illetően, de ígéretet tett arra, hogy foglalkoznak a kérdéssel. A városatyák végül elfogadták a beszámolót. Döntöttek a képviselők az Ápoló Otthon létszámcsökkentéséről is.

Az ellenzéki képviselői felvetésekre reagálva a polgármester elmondta, az önkormányzat által önként vállalt feladatként működtetett intézmény vezetője tájékoztatta arról, hogy egy fővel kevesebb munkatárssal is el tudják látni a feladataikat. Talabér Márta elmondta, a munka átszervezésével Koromné Palkovics Edit intézményvezető szerint a színvonal csökkenése nélkül működtethető tovább az Ápoló Otthon, ám nagyobb mértékű létszámcsökkentést nem tartanak indokoltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!