Hírek

2013.03.18. 19:43

Színházi világnap

A színházi világnapon a Maszk Országos Színészegyesület a Veszprémi Petőfi Színházban rendezi idei gálaműsorát, ahol szakmai díjakat is átadnak.

Balla Emőke

A Maszk Országos Színészegyesület tizenötödik alkalommal rendez jótékony célú gálaestet, melynek bevételét az Ódry Árpád Színészotthon idős művészei  javára ajánlják fel. A fővárosi gálaműsorok után tavaly a kecskeméti, idén pedig a Veszprémi Petőfi Színház ad otthont a rendezvénynek, jelentette be a budapesti Kogart galériában tartott   sajtótájékoztatón Hegedűs D. Géza, a Maszk elnöke. A Kossuth-díjas színművész, rendező   elmondta: örömmel szervezik a programot Veszprémben,  személyesen is sok szállal kötődik a városhoz.

Március 27-e   színházi világnap, a szakma ünnepe, ilyenkor a művészek, színházi dolgozók megállnak, egymás felé fordulnak. Ekkor adják át az életműdíjnak megfelelő   Gobbi Hilda-díjat,  a fiatal színészeket jutalmazó Soós Imre-díjakat, a  Vámos László-, Kállai Ferenc-, valamint az Amfiteátrum-díjakat. Porga Gyula  polgármester örömét fejezte ki, hogy a gálának Veszprém  ad otthont; legendás színészek és előadások  tükrözik, hogy Veszprém a hazai színjátszás egyik fellegvára. Emlékeztetett arra,   a város örömmel fogadta a színház fenntartásával járó feladatot.  Bízik benne, hogy nemcsak a világnapi gála, de a színházi produkciók is felkeltik  a szakma figyelmét.

 


Porga Gyula polgármester, Hegedűs D. Géza, a Maszk elnöke és Oberfrank Pál színházigazgató (Fotó: Orosz Péter)

 

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója kiemelte: a veszprémiek büszkék a   színházukra, melynek 16 ezer bérletes nézője van. A gálaműsor rendezése kihívást jelent a teátrumnak, de örömmel vállalta a felkérést. A műsorban fellépnek a Maszk Országos Színészegyesület vezetőségének tagjai - Hegedűs D. Géza, Felföldi Anikó, Fehér Anna, Kulka János, Tordy Géza -, a veszprémi  társulat részleteket ad elő a Csókos asszony, a Marica grófnő, az Anna Karenina és az Oliver! című előadásaiból,  Latinovits alakját is megidézik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!