Hírek

2013.04.05. 11:10

A Veszprém megyeiek is csatlakoztak az országos akcióhoz

A Veszprém Megyei Kormányhivatal is csatlakozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal által meghirdetett országos adománygyűjtési akcióhoz.

Balla Emőke

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét is elérő márciusi extrém időjárás következtében mintegy 83 ezer háztartás, körülbelül 200 ezer ember maradt napokig áramszolgáltatás nélkül. A kár az ország egyik leghátrányosabb területét és az amúgy is napi megélhetési gondokkal küzdő embereket érintette. Dr. Vinnai Győző, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott országos adománygyűjtő akciót hirdetett, pénzadományt és tartós élelmiszereket várt a segítséget nyújtóktól.

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott  az élelmiszerekkel megrakott autó előtt (Fotó: Orosz Péter) 

A Veszprém Megyei Kormányhivatal dolgozói, a kormánytisztviselők több alkalommal bizonyították szociális érzékenységüket. Évente három-négy alkalommal  100-120-an  véradáson vesznek részt, most pedig  tartós élelmiszerrel - liszttel, rizzsel, cukorral, tésztával, olajjal, konzervvel - segítettek, mintegy 200 ezer forint is összegyűlt, mondta dr. Kovács Zoltán, Veszprém megyei kormánymegbízott péntek reggel, amikor a Megyeháza parkolójából útnak indult Nyíregyházára  az élelmiszerekkel megrakott autó. A kormánymegbízott hangsúlyozta: mindez magánadomány, a kormánytisztviselők áldozatkészségét tükrözi, így segítenek a nehéz sorsú embereken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!