Hírek

2013.04.25. 15:02

Bemutató a játékszínben

Fernando Arrabal Tábori piknik című abszurd komédiáját Tóth Loon rendezésében vasárnap este mutatják be a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

Balla Emőke

A spanyol származású Fernando Arrabal francia dráma-, regény- és esszéíró, költő és képzőművész, az abszurd dráma egyik jelentős képviselője, 1932-ben született. Több mint száz színdarabot írt.

Fotó: Orosz Péter

A Tábori pikniket a koreai háború ihlette 1952-ben: a fronton szolgáló kiskatonát meglátogatják a szülei, hogy együtt piknikezhessenek. A darab egy antimilitarista és szívfacsaróan nevetséges látomás a kispolgárról és a háborúról. Az előadást, melynek bemutatója április 28-án, vasárnapeste hét órakor lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben lesz, Tóth Loon, a Petőfi Színház színművésze állítja színpadra, aki rendezőként mutatkozik be.



Úgy fogalmazott: Az abszurd az a műfaj, amely alkalmas arra, hogy bepillantást nyerjünk a dolgok igazi, eredeti és kendőzetlen mélyére, fonákságaira és kinevessük őket: így a halált és a háborút is. Az abszurd komédiában Keresztes Gábort, Nyirkó Istvánt, Kéri Kittyt, Horváth Zoltánt, Máté P. Gábort és Szűcs Lászlót láthatják a nézők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!