Hírek

2013.04.27. 19:13

Szezonnyitó mulatság a tihanyi Belső-tónál

Tihany - A májusfát már pénteken este felállították a Belső-tó partján, ahol a Németh László Művelődési Ház hagyományosan megtartja a Kecskeköröm ünnepet, ami egyben a szezonnyitó mulatság.

Varga Ibolya

A napot horgászversennyel kezdték, aztán a Magyar ízek címen meghirdetett pörköltfőző versenyre benevezett tizenhat csapat kezdte meg a munkát. Elsősorban a környéken élő kézművesek és őstermelők hozták el a portékáikat az egész nap tartó vásárba. A szervezők még a délelőtt folyamán túrát indítottak az Aranyházhoz.

A remek kiránduló időben sokan keresték fel a Kecskeköröm ünnepet és jól is érezték magukat a tihanyi szezonnyitón (Fotó: Orosz Péter)

Pecsenyét és egyéb finomságokat sütöttek a kitelepült vendéglátók, aki megszomjazott, friss szörpöt, többféle üdítőt, valamint helyi borokat és pálinkákat kóstolhatott. Nyolcan vállalkoztak arra, hogy elindulnak a májusfamászó versenyen és fel is értek a szalagokig, pedig a fa törzse sima és állítólag még csúszós is.

Kora délután az Echo Citerabanda adott koncertet. Később magyar pásztorkutya bemutatót tartottak, majd pedig útjára indítottak a kutyaszépségversenyt, melyre nem csak pedigrés ebeket lehetett benevezni. A Hegyenjárók néptánc együttes bemutatóját táncház követte. Végül tábortüzet gyújtottak és a parazsán szalonnát sütöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!