Hírek

2013.05.17. 16:10

Döntetlen eredmény a Balaton Regattán

A Balaton Regattán idén döntetlen eredmény született. Veszprém - Keszthely 2:2.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem tizenötödik alkalommal rendezte meg a Balaton Regatta evezősversenyt. Az intézmény 1999-ben indította útjára a hagyományt az akkori rektor, dr. Gaál Zoltán  ötlete és támogatása alapján. A résztvevők az Oxford-Cambridge egyetemi regattához hasonlóan versengenek egymással. A felsőoktatási intézmény veszprémi és keszthelyi kampuszának oktatói, dolgozói és hallgatói csapatai mérik össze erejüket a Balatonon, fixüléses tízevezős hajókban. A Balaton Regattát egyik alkalommal Balatonalmádiban, másik alkalommal Keszthelyen rendezik.

A négy futam (oktatói női, férfi, valamint hallgatói női, férfi) mellett minden évben szórakoztató programok, műsorok várják a versenyzőket és a parton szurkolókat. A májusi eseményre egész évben edzenek a csapatok.

Ez az a verseny, ahol mindig a Pannon Egyetem győz, fogalmazta meg a regatták történetének elején egy professzor. A versenyek eddigi eredményei azt mutatják, gyakran a hazai pálya sem nyújt előnyt.

Idén döntetlen eredmény született. Veszprém Keszthely 2:2. Nyertek a veszprémi női és a keszthelyi férfi csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!