Hírek

2013.05.27. 12:20

Jó Munkácsysnak lenni

Különleges ünnepe egy iskolavárosnak, amikor egy-egy intézmény fennállásának jubileumát éli. A nagy múltú Munkácsy Mihály Általános Iskola idén lett hetvenöt éves. Az alkalomból diákok és tanárok együtt ünnepeltek.

Nagy Imre

A rendezvénysorozat nyitányaként előbb kiállítást rendeztek a háromnegyed évszázad dokumentumaiból, majd az elmúlt hét végén bemutatóval zárták a programot a Munkácsysok.

Szombaton a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színpadán két teltházas előadáson bizonyították: nem csak a tanulásban, de a művészetek gyakorlása terén is jeleskednek. Négyszáz diák, tanárjaik, illetve az iskola volt tanulói huszonhat produkciója színesítette a délutáni és esti előadás programját.

Az ünnep vendégeit, a szülőket és tanítványokat Egyházi Viktorné igazgatónő köszöntötte, aki a közös előkészületek izgalmáról, az iskola jeles napjairól, az intézmény pedagógusainak és tanulóinak kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatáról szólt beszédében.

 



- Úgy érzem, a mai nap is segít abban, hogy tanítványaink megismerjék a kötelességtudatot, azt, hogy a közös műsorszám sikeréért felelősséggel tartoznak. Ma legyen a gyermeknapi ajándék a szeretetből jövő taps, gyerekeink produkciói aranyozzák be mindannyiunk szívét - fogalmazott az iskola igazgatója.

A volt Munkácsys kisdiák, dr. Áldozó Tamás is köszöntötte a jeles alkalomból az iskola közösségét, kiemelve az ott folyó színvonalas oktatást. A város polgármestere a születésnapon Pro Publico-díjjal köszönte meg az intézmény igazgatójának az iskola élén végzett munkát.

A köszöntőket a volt és mostani tanulók, pedagógusok produkciói követték, bizonyságát adva a felkészülés hatalmas munkájának. A színvonalas műsort az iskola énekkara nyitotta meg, majd hipp-hopp produkciót, énekszámokat, vidám jeleneteket, népszokásokat láthatott-hallhatott  a nagyérdemű.

Hagyomány a kulturális bemutatón a tanári kar közös fellépése is, ők idén a Republic együttes Ezt a földet választottam című számát adták elő. A diákok német és angol nyelvű jelenetekkel adtak számot idegennyelv tudásukról, a csengettyűsök pedig zenei képzettségükről. Az osztályok produkcióit egyéni előadások színesítették. Volt diákok is zenéltek, majd a több mint kétórás műsor befejezéseként diákok és tanárok együtt énekeltek.  A szülők és meghívott vendégek vastapssal jutalmazták a bemutatót.

 

 

 

 

Hagyományos szemlélet, megújult iskola

A város önkormányzatának sikeres pályázata tette lehetővé a közelmúltban az iskolaépület megújulását, bővítését. A munkálatokra közel ötszázmillió forint állt rendelkezésre. Az építkezés három ütemben valósult meg: elsőként az új épületszárny (aula, tantermek, kiszolgáló helyiségek) készültek el, ezt a régi épület teljes felújítása követte. Végül az ún. Forfa-iskola felújítása történt meg. A modern iskolaépületben korszerű eszközökkel folyik az oktatás, mert az építkezést követően eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!