Hírek

2013.05.05. 08:36

Sikeres jubileum

Több generációt megmozgató koncertekkel zárult szombaton a 25. jubileumát ünneplő VEN, azaz a Veszprémi Egyetemi Napok, amely idén Huti vezér és a VENfoglalás csapat győzelmét hozta.

Szabó Péter Dániel

A mára kisebb fesztivállá érett VEN valódi lényegét ugyanis a diákrektori címre pályázó csapatok versengése, s az ehhez kapcsolódó hagyományos programok adják. Az ötletes jelmezekbe bújt hallgatók - idén koboldokat (Luck VEN Roll csapat), óvodás kisgyermekeket (GyerekVENőrző), mitológiai hősöket (HELLÁsz), bajor ifjakat (HóVENtróger) és honfoglaló ősmagyarokat (VENfoglalás) személyesítettek meg - kortesdalokat írnak, filmeket készítenek, műsort adnak elő, s humoros kortesprogramokat szerveznek szépen kipingált csapatkocsmájukban a szavazásra jogosult VEN-polgárok meggyőzése céljából. Mindez garantálja a jó hangulatot a rendezvényen, amely végén a diákrektor ugyan Huti vezér, azaz Hutvágner Dániel lett, ám az olimpiához hasonlóan itt is érvényes a szabály: nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

 

Az öt jelölt, Górász Péter (Herkules), Ács József (Josef von Sigfrid), Szegi Balázs (Balázska), Hutvágner Dániel (Huti vezér) és Molnár Ádám (Vadpocok) közül a honfoglaló ősmagyarok bőrébe bújó Huti vezér lett a diákrektor (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A mai kor igényeihez igazodva természetesen nemcsak hagyományos programokat szerveztek a Wartha Vince utcai felső kampuszon. Minden este színvonalas előadóknak/zenekaroknak tapsolhatott a VEN-re kilátogató közönség. Emlékezetes koncertet adott a 20 éves jubileumát ünneplő Anima Sound System, a 14 tagú olasz Idraulici del Suono, a hazai pályán nagyot alakító Hősök hip-hop brigád, a Budapest Riddim Band által kísért Solo Banton és Deadly Hunta, a Kossuth-díjas Lovasi András vezette Kiscsillag és a szombathelyi Ocho Macho is.

Minden VEN-polgár számára nagy élményt jelentett, de a lokálpatrióta érzelműek számára külön ajándék volt a keddi veszprémi blokk, amikor is a királynék városának zenekarai foglalták el a nagyszínpadot. A Rubber Puppet, az LGT Emlékzenekar és a Hollywoodoo kiváló hangulatú bulija mellett a helyi muzsikusokból alakult Veszprém Allstars Delight (VAD-projekt) is bemutatkozott a nagyérdeműnek.

Emlékezetes koncertet adott a VEN-en a Hősök csapata, azaz Barcza Sándor (Brash), Baranyai Dániel (Eckü) és Ozsváth Gergely (Mentha)

A szombati zárónapon több generáció bulizott együtt a VEN-en, hiszen előbb az egyetem első beatzenekara, az 1967-ben alakult Esővárók szórakoztatta a nagyérdeműt, majd az Irie Maffia lemezbemutató koncertjének és az Asian Dub Foundation rendhagyó produkciójának tapsolhattak a látogatók. Jól sikerült a jubileumi VEN, ezt a szervezők nevében Klausz Melinda sajtófőnök is megerősítette.

- Előzetesen jó jelnek számított, hogy az interneten 6400-an töltötték le a rendezvény programfüzetét, amelyből az országban először háromdimenziós verziót is megtekinthettek az érdeklődők. Várakozásainkat már a kedd este beigazolta, ahol elfogyott az összes napijegy, de a többi napon is több ezren látogattak ki a rendezvényre. Sokan dicsérték a zenei felhozatal kulturális sokszínűségét, s örömmel vették, hogy a korábbi évekkel ellentétben már kedd estétől koncertek voltak a nagyszínpadon - mondta el kérdésünkre Klausz Melinda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!