Hírek

2013.05.31. 18:39

Üvegbe zárt napsugár

Lassan megkezdődik a befőzések szezonja az eperrel, ezért nem csoda, hogy már a megjelenés napján keresték az ügyfélszolgálati irodáinkban a legújabb szakácskönyvünket, a Befőzések könyvét.

Varga Ibolya

Ebben huszonnyolc Veszprém megyei olvasó receptje jelent meg, akik közül tizenheten eljöttek a szerkesztőségi könyvbemutatóra. Olvasóinkat Barták Péter, lapunk főszerkesztője köszöntötte, aki elmondta, hogy a Naplót és még három megyei napilapot is kiadó Pannon Lapok Társasága az utóbbi időben könyvkiadással is foglalkozik és ez sikertevékenysége lett.

A most megjelent már a nyolcadik szakácskönyv, de már kiadtunk két mesekönyvet is, melyekben a még máshol nem publikált csodás történeteket gyűjtöttünk össze. Az év vége felé mesékből és szakácskönyvből is várhatóan újabbal örvendeztetjük meg az olvasóinkat. A könyveink már csaknem kilencvenezer példányban keltek el, ami kiváló eredmény.

 



A Pannon Lapok Társasága legújabb szakácskönyvében huszonnyolc  megyénkbeli olvasó receptje jelent meg, sokan jöttek a bemutatóra (Fotó: Penovác Károly)



Barták Péter, lapunk főszerkesztője megköszönte olvasóinknak, hogy ilyen sokan reagálnak a felhívásainkra, hiszen minden szakácskönyvünkhöz többen küldik be a kedvenc receptjeiket. A már nyolcadik szakácskönyvünkbe, a Befőzések  könyvébe több mint háromszáz olvasónk csaknem kétezer ételleírást küldött. Vannak olyan olvasóink, akik mind a nyolc kötetbe küldtek receptet.

Örömmel látta, hogy a gyakorlott háziasszonyok mellett a fiatalok és a férfiak is elküldik a kedvenceiket. A kötet megjelenését úgy időzítették, hogy a teljes befőzési szezonban haszonnal forgathassák, s lám, még éppen csak megkezdődött a konzerválás időszaka és már kapható a könyv. Arra is emlékezett a főszerkesztő, hogy vannak olyan receptíróink, akik már a Szófia utcában, aztán az Almádi úton is részt vettek a szerkesztőségi bemutatón, és elmondta, hogy a Házgyári úton sem először vagyunk, hiszen a '90-es években itt működött néhány  évig a szerkesztőség.

 

A könyvbemutató kiváló alkalom arra, hogy megtárgyalják olvasóink a kedvenc konyhai  praktikáikat, és persze megmutatják egymásnak, hogy ebben a kötetben melyik ételük leírása kapott helyet (Fotó: Penovác Károly)



Mindig arról is faggatjuk olvasóinkat, hogy mit szeretnének látni a legújabb összeállításainkban. Most a kelt tésztákat, a pogácsákat és az egy-egy tájegységre jellemző ételspecialitásokat ajánlották a legtöbben. A beszélgetésből kiderült, hogy mindig becsúszik egy-két hiba a kötetbe, most például tévesen szerepel Trombitás Gyuláné neve a könyvben, amiért ezúton is elnézését kérjük. Berei Ferencné receptjei eddig még minden kötetünkben szerepeltek, most is négy leírása is olvasható. Léber Lívia a napokban a születésnapját ünnepelte, és azt mondja, nem kaphatott volna szebb ajándékot. Többen is mondták, hogy szeretteiknek ajándékként vásárolják meg a könyvet. Hadnagy Imréné Bea, aki  eredeti hivatása szerint dietetikus, úgy látja, hogy ebben a könyvben az egészség megőrzésére is figyelmet fordítottak a receptek kiválasztásakor.  

 

 

 

 


A szakácskönyveinket az ügyfélszolgálati irodáinkban lehet megvásárolni 2190 forintért, de  megyekártyával rendelkező olvasóinknak csak 1590 forintot kell érte fizetniük darabjáért és   korlátlan példányt vásárolhatnak. A kötetben megtalálják a zöldségek és a gyümölcsök érési naptárát. A recepteket  öt fejezetbe rendezték, külön  területen szerepelnek a befőttek, kompótok, a lekvárok, dzsemek, a szörpök, italok, a savanyúságok és az egyéb finomságok.   



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!