Hírek

2013.06.15. 14:33

Alkoholmentes parti fiataloknak

Veszprém – Újszerű alkohol- és kábítószer ellenes bűnmegelőzési rendezvény helyszíne volt pénteken éjszaka az egyik belvárosi szórakozóhely, a program lényege, hogy a betérő vendégeknek csak alkoholmentes italokat szolgáltak fel.

Halmos György

A rendezvényt pályázati forrásból finanszírozták, a Közép-dunántúli Regionális Pedagógia Intézet pályázatban a veszprémi kapitányság együttműködőként vett részt.

A kapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója sikeresnek értékelte a rendezvényt, a szervezőket is meglepetésként érte, hogy a szórakozóhelyen megforduló 100-120 fiatal közül szinte senki nem hiányolta az alkoholt az este folyamán. Fábián Mónika százados elmondta, hogy a szervezők üdítővel várták a fiatalokat a bejáratnál, az este során pedig csak alkoholmentes italokat fogyaszthattak.

- A fiataloknak azt próbáltuk megmutatni, érezhetik egy szórakozóhelyen úgy is jól magukat, hogy nem isznak szeszes italt, és nem fogyasztanak kábítószert. Alternatívát kínáltunk nekik, amit jól fogadtak. Hozzátette, hogy többekkel beszélgettek az est folyamán, az alkohollal kapcsolatban az ittas vezetés veszélyeire hívták fel a figyelmet. A kábítószerrel kapcsolatban azt hangoztatták, hogy drog hatása alatt könnyen lehetnek vagyon elleni bűncselekmény áldozatai. Utóbbi témának az ad szomorú aktualitást, hogy Fejér megyében az elmúlt napokban többen is meghaltak egy újfajta kémiai vegyületű kábítószer miatt. Az est sztárvendége a Hősök zenekar volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!