Hírek

2013.06.20. 11:53

Megalázták zárkatársukat

A bíróság másodfokon is bűnösnek találta azt a két vádlottat, akik a veszprémi büntetés-végrehajtási intézetben még 2009-ben többször durván megalázták, bántalmazták, megverték elmebeteg zárkatársukat.

Halmos György

A Veszprémi Törvényszék az elsőrendű vádlottat két év tíz hónap, míg a másodrendű vádlottat két év négy hónap börtönbüntetésre ítélete. Harmadik társukra az első fokon kiszabott ítélet már korábban jogerősség vált. Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna, a törvényszék szóvivője elmondta, hogy a bűncselekményre már csak akkor derült fény, amikor az egyik elítélt szabadult. (A bántalmazott férfi egyébként pszichiátriai otthonban kezelték, azért került előzetes letartóztatásba, mert megpróbálta megölni gondozóját.) Zárkatársai erőfölényüket használták ki, tettüknek nem volt szexuális indíttatása. A vádlottakat kényszerítés és folytatólagosanelkövetett, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértésben találta bűnösnek a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!