Hírek

2013.06.08. 16:47

Tízezernél több motoros a Harley-körön

Szombaton ebéd után a fél ország itt motorozott a Balaton északkeleti csücskében a Harley-Davidson fesztivál hagyományos felvonulásán.

Győrffy Árpád

A mintegy tízezer motorosból álló menet néhány perccel 12 óra után indult Alsóörsről az Endrődy utcai gyülekezőhelyről. Sok motoros csak később, Füreden és Tihanyban csatlakozott a felvonuláshoz, mások pedig Tihanyban kiléptek a menetből. A teljes létszám ennek köszönhetően még a tízezret is jóval meghaladhatta.

A Tihanynál, illetve Aszófőnél forduló útvonal minden elágazójában rendőr várta, hogy a menet érkezése előtt lezárják a bejövő forgalmat. Az útvonalon éppen haladókat pedig a jóval menetet előtt járó rendőrségi motorosok állították félre a felvonulók áthaladásáig.

A felvonulást az idén is három motoros rendőr vezette, majd a Harley-sok következtek, köztük Dobai Attila fesztiváligazgató a megszokott fehér motorján. Mivel az élen haladók az eddiginél nagyobb sebességet diktáltak, a menet a korábbinál jobban széthúzódott. Tihanynál a 30-40 kilométeres haladási sebességgel és a 33 perces áthaladási idővel számolva 15-20 kilométer hosszú lehetett, így több mint harmadát elfoglalta a pontosan 50 kilométeres útvonalnak, aminek legtöbb pontján sok érdeklődő figyelte a motorosok áthaladását.

A motorok az idén is nagyon változatosak voltak. Harley, Honda, Suzuki, Yamaha, KTM, Ducati, BMW, Kawasaki,  Pannonia, MZ, Babetta, Simson egyaránt volt a sorban, de többen jöttek különböző robogókkal is.

Tavaly az egyik első motoron utazó Hebling Zsolt alsóörsi polgármester az idén csak nézőként vett részt a felvonuláson, de a másik érintett falu, Paloznak vezetője, Czeglédy Ákos egy kölcsön Harley-val maga is megízlelte milyen dolog egy 1300 köbcentis motoron megtenni a kört.

A mintegy két és fél órás motorozás most is az Európa kempingnél fejeződött be. Mint Dobai Attila elmondta, szerencsésen, vihar és baleset nélkül lezajlott a felvonulás az idén is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!