Hírek

2013.06.14. 17:52

Végre itt a várva várt vakáció!

Pénteken véget ért a 2012/13-as tanév az iskolákban. Mától elkezdődik a 11 hetes, a szülőknek hosszú, gyerekeknek rövid nyári szünet.

Szabó Zsuzsanna

Minden iskolában kicsengettek pénteken. A táblára írt "akáció!" szó elé pedig mindenhol felkerült az utolsó betű, a "v" is. A legtöbb iskolában már a pénteki nap sem tanítással telt, a veszprémi Botev iskola felső tagozatosainak egy része például Balatonfüredre és a Gulya-dombra kirándult, a többiek sport- és DÖK-napi (diákönkormányzati) rendezvényeken, akadályversenyeken vettek részt.

Az idei sok szempontból a változások éve volt. Elég, ha csak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) megalakulására gondolunk. De a gyerekek ebből semmit nem éreztek.

A változások, - mint általában - kisebb-nagyobb fennakadásokat ugyan okoztak, de azokat a gyerekek nem érzékelték, inkább a dolgozóknak okozott több munkát és szervezést - értékelte az idei tanévet Róka József, a veszprémi Botev iskola igazgatója.

Hozzátette, intézményük eredményes tanévet zárt, sok tanulójuk szerepelt sikerrel, a továbbtanulók kilencven százalékát abba az iskolába vették fel, amelyiket elsőként jelöltek be. A jövő tanév is bíztató, egy osztállyal többet indíthatnak, különösen német nemzetiségi tagozatuk után nőtt meg az érdeklődés.

A pedagógusok számára az utolsó tanítási nappal azonban még nem köszöntött be a nyári szünidő. A legtöbb iskolában még a jövő héten is zajlik a munka: összesítések, beszámolók elkészítése, adminisztráció. A tanévzáró értekezleten a tantestületek értékelik az elmúlt tanévet, kihirdetik a tantárgyfelosztást és már a következő tanévet készítik elő.

A diákokat nyári táborok, élmények, és kötelező olvasmányok egész sora várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!