Hírek

2013.07.15. 12:18

Középkori hangulatban Gyulakeszin

A X. Gyulaffy Napok Csobáncért hét végi eseménysorozata újra emlékezetes kikapcsolódást nyújtott az érdeklődők minden korosztályának.

Tóth B. Zsuzsa

A Csobánc vára romjainak megőrzéséért rendezett, középkort idéző három napos program valóságos harcászati időutazást jelentett a vásártérre és a hegyre látogatóknak. Napkeltétől napnyugtáig számos csata, erőpróba, várfoglaló, vitézi felvonulás, fegyver és ruházati bemutató keltette fel kicsik és nagyok érdeklődését. Hagyományőrző bandériumok, táncosok mutatkoztak be, lovas és talpas vitézek tartottak tüzes bemutatókat, egymást érték a fegyverforgatások és közben történelmi táncegyüttesek ropták. A programok közül nem hiányoztak a komikus történetek sem. Este az Ismerős Arcok, a Madarak bulizenekar és az Ed Philips and the Memphis Patrol játszott, mesélt Berecz András.

Az idei, immár X. Gyulaffy Napok Csobáncért hét végi eseménysorozata újra emlékezetes kikapcsolódást nyújtott az érdeklődők minden korosztályának (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A középkori konyhán ínycsiklandó étkek készültek, a gyerekeket pedig rengeteg kézműves progam és ügyességi, valamint népi magyar játék szórakoztatta az apródképző és a táncház mellett. Nagy érdeklődés kísérte a szablyavívó versenyt, az íjászbemutatót, és a vitéz olimpiát, akárcsak a hastánc előadásokat és a geotúrát Csobánc várába. Az iskolában Páhi Karolin csobánci fotóiból, Oszkai Réka kerámiáiból, Pusztai Szabolcs várfotóiból nyílt kiállítás, hogy még színesebbé és emlékezetesebbé tegyék az idei jubileumi Gyulaffy Napokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!