Hírek

2013.07.31. 18:11

Szerencsés darázskaland a Balatonon

A megcsípett hajós allergiás a rovarcsípésre, de szerencsére a vizen és a szárazföldön is időben megérkezett a segítség.

Győrffy Árpád

Szerencsésen végződött egy balatoni darázskaland szerda délután. Mint megtudtuk, egy 35 év körüli fiatalember vitorlásvezetői tréningen vett részt a már meglévő jogosítványához tudásának frissítésére. A paloznaki partok előtt jártak, amikor egy darázs megcsípte. Mivel allergiás a rovarcsípésre, az oktatója azonnal telefonált a mentőknek. Abban állapodtak meg, hogy amilyen gyorsan csak lehet, az alsóörsi kikötőbe mennek, ahol a mentő fogadni tudja a beteget.

Közben Tihanyból a sürgősségi mentőhajó, Rupert is elindult, hátha mégis a vízen lesz szükség a segítségre. A két hajó és a mentők, mintegy tíz perc alatt egyszerre értek Alsóörsre, ahol a mentőhajó orvosa beadta a szükséges kalciuminjekciót a sérültnek, majd mintegy fél órán át a mentőben megfigyelés alatt tartották. Mivel ezalatt kiderült, hogy a gyors segítségnek köszönhetően megelőzték a nagyobb bajt, folytatódhatott a tréning.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!