Hírek

2013.08.09. 13:04

Elbocsátásokra készülnek a Mal-nál

Csoportos létszámleépítésre készülnek az ajkai timföldgyárban, értesült a Napló. A lépés annak a következménye, hogy a gyárban megszűnt a bauxit feldolgozás.

Tremmer Tamás

A felszámolási eljárás alatt álló Magyar Alumínium Zrt.-nél csoportos létszámleépítés várható, tájékoztatta a Naplót Pad Ferenc, a vállalat szakszervezeti vezetője. Jelezte, ez annak a következménye, hogy az ajkai vállalatnál július végén befejeződött a bauxit feldolgozása.

A szándékról az üzemi tanácsot pénteken tájékoztatta a felszámolóbiztos. A leépítés ütemezett lesz, várhatóan 2014. májusáig tart. A Munka Törvénykönyve szerint az üzemi tanácsnak tíz munkanapja van arra, hogy kialakítsa álláspontját, amit meg is tesznek, mondta Pad Ferenc. Bár pontos számok nincsenek, véleménye szerint várhatón 2-300 embertől kell elköszönniük.

Szegőné Kemerle Judit felszámolóbiztos a Naplónak megerősítette, a tervezett csoportos leépítéssel kapcsolatban - a Munka Törvénykönyve előírásainak megfelelően - pénteken hivatalosan tájékoztatták az üzemi tanácsot és a szakszervezetet. A pontos létszámról az elkövetkezendő hetekben tovább folytatják a tárgyalásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!