Hírek

2013.08.29. 14:59

Erősítik a vidéket

Örvendetes esemény helyszíne volt Bakonyoszlop, ahol két Veszprém megyei alsóbbrendű út felújításának befejezését ünnepelték. A beruházások összértéke 1,58 milliárd forint.

Tremmer Tamás

A Közép-dunántúli Régióban a 4 és 5 számjegyű utak felújítására a Regionális Operatív Program keretében, az idén záruló uniós költségvetési ciklusban közel 17 milliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre. Az országos programon belül Veszprém megyében idén 5,29 milliárd forint értékben 42,8 kilométernyi út felújítására van lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

A korábbi nyomvályús, balesetveszély út helyett jó minőségű aszfalton közlekedhetnek a bakonyoszlopiak (Fotó: Tremmer Tamás) 

Csütörtökön hivatalosan két projektet is zártak, az átadó ünnepséget Bakonyoszlopon tartották. A beruházással a közúti közlekedés biztonsága érdekében jelentős előrelépés történt, fogalmazta meg Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Szerinte a fejlesztés a környéken élőket, az erre közlekedőket szolgálja.

Ha valamely ország a nehéz gazdasági körülmények között tud áldozni útfejlesztésre, az igen jelentős eredmény. A beruházással értéket teremtettek, jelentette ki Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke.

A beruházás műszaki tartalmáról Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója beszélt. A projektek keretében megújult a Dudar-Bakonyszentkirály összekötő út 7,75-, és a Szabadbattyán-Veszprém összekötő út 8,2 kilométeres szakasza. Az útra két réteg aszfaltot terítettek, egyes szakaszokon pályaszerkezeti csere történt, felújították a hidakat, új szalagkorlátot helyeztek ki. A beruházások összértéke 1,58 milliárd forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!