Hírek

2013.08.11. 12:18

Fröccs és zene a várudvarban

Több százan mulattak szombaton a várpalotai Thuri-vár udvarán, ahol az első alkalommal megrendezett fröccsfesztivál méltó zárásaként az LGT Emlékzenekar adott kiváló hangulatú koncertet.

Szabó Péter Dániel

Egész nap zene és fröccs a várudvarban, szólt a nem titkoltan hagyományőrző céllal megrendezett fesztivál szlogenje, s ennek megfelelően már délelőtt indultak volna a koncertek, ám az időjárás közbeszólt. A viharos széllel érkező hidegfront már péntekről szombatra virradóra átrendezte kissé a szépen előkészített, sátrakkal ékesített várudvart, így például az ételeket kínáló árusok ki sem tudtak nyitni szombatra, tudtuk meg Szántó Attilától, a vár intézményvezetőjétől.

Borból azonban volt bőven választék, etyeki nedűket éppúgy megkóstolhattak a látogatók, mint jófajta rozékat vagy épp csobánci borokat.

Az előre meghirdetett koncertek közül szerencsére csak a Mozizenekar fellépése maradt el, délutántól már barátságosabb arcát mutatta az időjárás, s szépen sorban jöttek a VEKKORD Összművészeti Egyesülethez köthető zenekarok. A rockban utazó Kócos, Nagy Gergely és Horváth Bálint bluest és countryt mixelő duója, a rock slágerekkel operáló, egykori Utcazene Fesztivál-győztes Dan’n’Roll, a Buszon című kiváló nótát megalkotó Sántakutya, a pop-rock-funky szentháromságára építő Wetwood, s zárásként az LGT Emlékzenekar. A Loksi mindenki által ismert nótáit profin tolmácsoló csapat koncertjére már több százan voltak kíváncsiak, az éjszakába nyúló bulin mindenki együtt énekelte Nyakas Krisztiánékkal a Neked írom a dalt vagy a Miénk ez a cirkusz sorait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!