Hírek

2013.08.16. 05:47

Herendi ajándék a brit trónörökösnek

A Viktória-minta egy felfrissült változatával, az úgynevezett Petite Viktória-mintával díszítették azt a készletet, amit Áder János köztársasági elnök küldött Vilmos herceg és Katalin hercegnő gyermekének a közelmúltban.

Kovács Erika

Ez egyben Magyarország hivatalos ajándéka - közölte a Naplóval Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója.

Újabb királyi ajándék készült Herenden. Ezúttal a nemrég született trónörökösnek olyan készletet készítettek el, amely csészéből, kis étkező tányérokból, egy csengőből és egy kis fogdobozkából állt. A royal bébinek készült darabok az angol királyi ház kedvenc motívumát, a Viktória-mintát viselik, csak annak újragondolt, felfrissült változatát. Ezzel a megújult, kedvenc mintával díszítették 2011-ben Vilmos herceg és Katalin hercegnő nászajándékát is.

A herendi ajándék Vilmos herceg és Katalin hercegnő gyermekének (Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra)

 

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy az 1851-es londoni világkiállításon a kristálypalotában Viktória királynő tetszését is elnyerte az a bizonyos herendi minta, amit az ő tiszteletére azóta is Viktória-mintának neveznek. Könnyed, játékos, pillangók és virágok alkotta motívumok jellemzik.

Herend egyik legjellegzetesebb, legismertebb dekorja az angol királyi család kedvence lett. Herend a tradíció és innováció egyensúlyát valósítja meg, így lehet a XIX. századi hagyományokat a XXI. század világába átörökíteni - hangsúlyozta Simon Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!