Hírek

2013.08.04. 14:46

Lőfegyverek, ütőeszközök a táskában - előzetesben egy sümegi férfi (frissítve)

Két autó ellenőrzése során találtak a rendőrök lőfegyvereket, lőszereket, ütőeszközöket az utastérben. Az ügyben nyomozás folyik.

veol.hu

A Tapolcai Rendőrkapitányság járőrei július 31-én 22 óra 15 perckor Lesenceistvánd és Lesencetomaj belterületén két személygépjárművet vontak intézkedés alá. A Lesenceistvándon „leintett” Nissan személygépjármű csomagterében, egy táskában egy AK-47 típusú gépkarabélyt, a lőfegyverhez tartozó tárat, a lőfegyverhez és más típusú lőfegyverekhez való lőszereket, továbbá fa ütőeszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök. A Lesencetomajon igazoltatott Fiat Tempra személygépjármű két utasánál a rendőrök egy-egy gáz riasztófegyvert találtak, amelyek tartására, mint később kiderült, engedéllyel rendelkeztek - tájékoztatott vasárnap a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az ellenőrzés eredményeképpen hét személyt állítottak elő, közülük a 39 éves B. Ákos sümegi lakost lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított kihallgatása során elismerte, hogy a gépkarabélyt és a lőszereket tartalmazó táskát ő helyezte el a Nissan személygépjármű csomagtartójában. Elmondása szerint a táskát július 30-án kutyasétáltatás közben találta. Őrizetbe vétele és a gyanúsítás ellen panaszt nem tett. A Veszprémi Járásbíróság augusztus 2-án elrendelte előzetes letartóztatását.

A lőfegyver és a lőszerek származását, az elkövető szándékát a Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozás során vizsgálja.


Az esettel kapcsolatban Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke közleményt adott ki, amely szerint nem Jobbik-tagokat állított elő a rendőrség. Mint nyilatkozta, a tapolcai rendőrség által előállított és egy Facebook-posztban említett személyek közül egyik sem tagja a Jobbiknak. Azokkal a hírportálokkal szemben, melyek ezt az álhírt a Jobbikhoz kötötték, pártjuk kénytelen lesz megtenni a szükséges jogi lépéseket, mivel arra sem vették a fáradságot, hogy a Jobbikot az ügyben megkeressék és reagáltassák a hazugságokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!