Hírek

2013.08.25. 07:10

Táskákat loptak a strandról

26 sértett csomagját vette magához egy helyi férfi és egy nő 2013. augusztus 2. és 2013. augusztus 23. között a balatonfüredi Kisfaludy strandon, a rendőrség a lopás sorozatot felderítette.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 2013. augusztus 23-án 16 óra 45 perckor elfogták azt a két személyt, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2013. augusztus 2-ától kezdve számos, közel harminc vendég értékeit tulajdonították el Balatonfüred egyik népszerű strandjáról.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozójának, Torma István r. főtörzsőrmesternek vált gyanússá a fiatal pár, amikor azok a kijáraton több táskával a kezükben távoztak és amelyek tulajdonjogával aztán nem tudtak elszámolni.

A 24 éves Sz. Zoltán helyi lakost és 17 éves barátnőjét a járőrök a rendőrkapitányságra előállították, ahol a Bűnügyi Osztály munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki őket, melynek során beismerő vallomást tettek.

A felnőttkorú férfi és a fiatalkorú nő a sértettek holmijai közül többnyire készpénzt, mobiltelefonokat, fényképezőgépeket és személyi okmányokat tulajdonított el, melyek nagy részét a nyomozók megtalálták lakásukon. Tizenegy darab táska – bennük az értéktelennek ítélt tárgyakkal – a strand közelében egy bokor alól került elő.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – indított eljárást Sz. Zoltán és fiatalkorú társa ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!