Hírek

2013.10.23. 09:05

Bíró Laura a legszebb egyetemista

Veszprém - Több száz induló közül Bíró Laura, a Pannon Egyetem hallgatója nyerte idén a hetedszer megrendezett Főiskolások Szépe szépségversenyt.

A sárvári származású lány nem először vett részt szépségversenyen, korábban ugyanis a Centrál szépe és a Miss Alpok-Adria versenyen is szerepelt, sőt, egészen a megyei elődöntőig eljutott.

Harmadik éve jár a veszprémi egyetemre, anglisztika szakra. Hosszú távú célja, hogy tolmácsként helyezkedjen el. A Főiskolák Szépe versenyt már évek óta figyelte, s végül családja és párja győzték meg, hogy induljon. Az előválogatókról a döntőbel tizenketten jutottak. Laura elmondta, a verseny előtti hetekben a finalisták napokig próbálták a koreográfiát, a kifutón való megjelenést, és természetesen a ruhákat is.

- Kellemes csalódás volt számomra, hogy semmiféle rivalizálás nem volt a versenyzők között, mindenki segítette egymást - meséli a szépségkirálynő a felkészülésről, amelynek részeként minden versenyzőről katalógusképeket is készített egy profi fotós. Érdeklődésünkre, hogy a versenyre készült-e külön edzéstervvel például, elmondta, a testmozgást régen beépítette a napi- és a heti rendjébe, ugyanis kiskorában szertornázott, majd táncolt, az utóbbi években pedig konditerembe jár.

Bíró Laura megszerette Veszprémet, az egyetemi tanulmányok mellett párkapcsolata is ide köti

A döntőt a Hajógyári szigeten rendezték, az est háziasszonya Debreceni Zita, házigazdája pedig a televíziós műsorvezető, Ujvári Zoltán, vagyis Zola volt. A szépségverseny döntőjének megadták a módját a szervezők: a résztvevők három körben mutatkoztak be, utcai ruhában, fürdőruhában és kisestélyiben, a begyakorolt koreográfia szerint először egyedül kellett végigvonulniuk a kifutón, majd a 12 résztvevő együtt is felvonult különféle alakzatokban. A döntő természetesen nyilvános volt, így a rokonok és barátok is ott lehettek, Laurát párja és egy közös ismerősük kísérte el a fináléra, míg családja és barátai otthonról szurkoltak neki. A fordulók után az ötfős zsűri bő negyedórára visszavonult, hogy eldöntse, ki nyeri a versenyt, s az eredmény kihirdetése után Laura fejére került a korona.

- Meglepett, hogy győzni tudtam, mert nagyon erős volt a mezőny - jegyzi meg. A győztes számos értékes ajándékkal gazdagodott, például hosszú hétvégét tölthet el az osztrák Alpokban, ajándékutalványt kapott, és részt vehet majd egy nagy értékű portfólió fotózáson.

Laura évek óta foglalkozik modellkedéssel: modelliskolába is járt, sőt, divatbemutatókon is részt vett. Ám határozottan leszögezi, számára ez csak hobbi, s ezen az elhatározásán az sem változtat, hogy megnyerte a Főiskolák Szépe versenyt.

- Az első most az egyetem, az alapképzés utolsó évében vagyok, utána pedig szeretném mesterszakon tolmácshallgatóként folytatni a tanulmányaimat - mondja terveiről.

- Mindig is közel álltak hozzám a nyelvek, nagyon fontosnak tartom a nyelvtudást, mert a mai világban nélküle nem lehet érvényesülni. Több mint egy éve foglalkozom korrepetálással, először óvodáskorú húgomat kezdtem otthon tanítgatni, majd ezen fellelkesedve jött az ötlet, hogy másokkal is foglalkozzak. Nagyon gyermekközpontú vagyok, tanítványaim többnyire gimnazisták, egyetemisták - mondja Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!