Hírek

2013.10.15. 09:38

A megye legmodernebb kapitánysága lesz a balatonalmádi

Modernebb, nagyobb, kényelmesebb lesz az új almádi rendőrkapitányság épülete, sőt az országban, de a megyében biztosan egyedülálló lesz a Hadak útja felől tervezett extenzív zöldtető, amely alapvetően meghatározza majd az épület megjelenését.

Halmos György

Halász Péter, a megyei rendőr-főkapitányság gazdasági igazgató-helyettese érdeklődésünkre elmondta, hogy az épület hasznos alapterülete, három szinten (alagsor, földszint, emelet) összesen 1740 négyzetméter lesz. Az alagsorban lesznek a kiszolgáló helyiségek, a konditerem, illetve az öltözők, míg a földszinten a közrendvédelmi osztály (igazgatásrendészeti alosztály) munkatársai, a körzeti megbízottak kapnak helyet, valamint ott lesz az aula a panaszfelvevővel. Az emeleten a hivatal, illetve a bűnügyi osztály munkatársai lesznek elhelyezve.

A szeptemberi alapkőletétel (Fotó: Stiger Ádám)

A gazdasági igazgatóhelyettes elmondta, hogy az épület belső és külső kialakítása, valamint megjelenése a kor követelményeinek megfelelő lesz. A Hadak útja felől kialakított extenzív zöldtető amellett, hogy meghatározza az épület megjelenését, az alatta lévő helyiségek klímájára is jótékony hatással van. Az építés során összesen 67 parkolót alakítanak ki, ebből 57-et saját telken belül, ezek jelentős része bárki számára igénybe vehető majd. A kivitelezési munkák részeként a Hadak útja útfelületének jelentős részét is rendbe teszik - mondta Halász Péter.

Megemlítette, hogy megtartják a Noszlopy utca felőli kerítés vöröskő lábazatát, illetve az épület lábazata is a Balatonalmádira jellemző vöröskő megjelenésével azonos kialakítású lesz. Az önkormányzattól kapott telken teljes tereprendezést végeznek majd, ennek keretében jelentős zöldterületeket alakítanak ki és 34 darab fát is telepítenek. A rendőrkapitányság épületében a Noszlopy utca felől lehet majd bejutni, a gépkocsi behajtó a Hadak útja felől lesz. Az építés és kivitelezés költsége csaknem eléri a 600 millió forintot (597,4 millió), az átadás dátuma jövő év május 16-a.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!