Hírek

2013.10.13. 14:28

Civilek a völgyben - A Várfok Alapítványé idén a Pro Civitate-díj

A Várfok Alapítvány kapta az idei Pro Civitate-díjat, a rangos elismerést az elmúlt szombaton tartott városi civil napon adta át Némedi Lajos, a megyeszékhely alpolgármestere.

Szabó Péter Dániel

Immár hetedik alkalommal rendezte meg hagyományos rendezvényét a veszprémi Civil Kerekasztal, a hangulatos programnak a Veszprémvölgy, avagy hivatalos nevén a Kolostorok és Kertek rendezvényterület adott otthont. A jezsuita templom szomszédságában már délelőtt rotyogtak az ízletes halételek a bográcsokban, közben pedig kutyás bemutatónak is tapsolhattak a látogatók, akik összesen 17 standon alapítványok, egyesületek, civil szervezetek munkáját is megismerhették.

- A szeptemberi hűvös, esős idő után nagy öröm, hogy ezúttal mellénk álltak az égiek, így meg tudtuk tartani a rendezvényt. Ráadásul a város egyik legszebb helyén tölthetjük együtt az időt mi veszprémiek - mondta el köszöntőjében Némedi Lajos alpolgármester, aki a kiemelkedő munkát végző civil szervezetek elismerésére alapított Pro Civitate-díjat is átadta, ezúttal Gadár Lászlónak, a Várfok Alapítvány elnökének. A 2002 óta működő alapítvány célja a veszprémi fiatalok segítése, ők működtetik például pályázati forrásból a Veszprémi Ifjúsági Házat is.

Némedi Lajos alpolgármester adta át a Pro Civitate-díjat Gadár Lászlónak, a Várfok Alapítvány elnökének (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A színpadon átadták a kispályás labdarúgó bajnokság díjait is, a mérkőzésekre szombat délelőtt a Jutasi úti Honvéd sporttelepen került sor. Csécs Ferenc szervező gratulálhatott a harmadik helyen végző Báva, a második Haszkovó és a Civil kupa bajnoki címét immár hetedik alkalommal begyűjtő Dózsaváros csapatának.

A hét csapatot felvonultató halászléfőző verseny díjait is itt osztották ki. A Némedi Lajos alpolgármester, Szegedi László, a Veszprém TV ügyvezetője és Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezető igazgatója alkotta zsűrinek nem volt egyszerű dolga, végül azonban meghozták a döntést. Az első helyen a Dózsavárosi Baráti Kör csapata végzett, megelőzve a második Horgászok és a harmadik Jeruzsálemhegyi Baráti Kör csapatát.

Munkában a halászléfőző verseny zsűrije. Szabó Péter, Némedi Lajos és Szegedi László (b-j.) kóstolta végig a finom étkeket (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A díjak átadását követően a bemutatkozó civil egyesületeké, kulturális csoportoké volt a színpad, majd a jó hangulatú civil napot a Black Jack együttes Máté Péter emlékestje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!