Hírek

2013.10.17. 10:06

Katonák az állatkertben

Egy kárpáti hiúzt fogadott örökbe csütörtökön délelőtt a veszprémi állatkertben az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) állománya.

Szabó Péter Dániel

A Jókai utcai Sziklában szolgáló katonák Szücs József mérnökezredes, parancsnok vezetésével érkeztek a vadasparkba, ahol Török László igazgató fogadta, s vezette őket a fokozottan veszélyeztetett állatok körébe tartozó hiúzpár ketrecéig. Az állatkert vezetője megköszönte a támogatást a központ katonáinak, akik immár harmadik esztendeje minden évben örökbe fogadnak egy-egy állatot. 2011-ben egy pusztai sas, míg 2012-ben egy mosómedve ellátáshoz járultak hozzá.

Szücs József parancsnok és Török László igazgató a kárpáti hiúzok ketrece előtt (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Szücs József parancsnok elmondta, közösen döntöttek az állatkerti akció mellett, s együtt választották ki a Magyarországhoz kapcsolódó, fokozottan védett négylábút is. Az örökbefogadáshoz szükséges összeget, mintegy 30 ezer forintot is az MH LVIK dolgozói adták össze. Az emléklap átadását követően az alakulat két katonája, Lattenstein János alezredes és Barta Sándor alezredes erősítették fel a hiúzok ketrecére az örökbefogadást hirdető táblát. A folytatásban Török László igazgató az intézmény oktatótermébe invitálta a megjelenteket, ahol egy rövid tájékoztató után többek között egy az állatkertben elpusztult hiúz szőrméjét is megsimogathatták a katonák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!