Hírek

2013.10.05. 06:34

''Kölcsönvették'' az autót

Először egy kocsit vettek el önkényesen, majd az egyik elkövető egy robogót is eltulajdonított.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást négy veszprémi lakos, a 20 éves F. László, a 21 éves V. Lajos és két 16 éves társuk ellen. A nyomozás adatai szerint 2013. augusztus 8-án a hajnali órákban Veszprém külterületén a járőrök találtak rá arra a gépkocsira, amivel tulajdonosa két nappal korábban parkolt le a belvárosban úgy, hogy annak indítókulcsát a motorháztetőn felejtette.

A jogosulatlanul birtokba vett autóval az elkövetők fél napon keresztül közlekedtek, majd amikor az intézkedő kollégákat meglátták, a kocsit hátrahagyva elmenekültek. A helyszíni szemle során beszerzett adatoknak köszönhetően a tettesek hamar rendőrkézre kerültek. F. László nem okulva a történtekből, még aznap délután egy veszprémi ismerőse robogóját is „kölcsön vette”, és ráadásként a csomagtartóban lévő értéktárgyakat eltulajdonította.A férfit – akinek így lopás vétség elkövetése miatt is felelnie kell – a Veszprémi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban valamennyi elkövetővel szemben vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat a helyi ügyészségnek továbbította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!