Hírek

2013.10.15. 16:05

Fut a Füred futóverseny, 600-nál több indulóval

Balatonfüred - Az óvodásoktól a felnőttekig összesen 624-en vettek részt a 21. alkalommal megrendezett Fut a Füred futóversenyen kedden.

Marton Attila

A szeles, hűvös idő ellenére a tavalyinál többen voltak a hagyományosnak számító versenyen. A résztvevők összesen nyolc korcsoportban indultak, minden korosztályban külön-külön a fiúk és a lányok.

A versenyzők életkortól függően négy távot teljesítettek. A nagycsoportos óvodásoknak 600 métert, az 1-2. osztályosoknak és a harmadik-negyedikeseknek 1200 métert, az ötödik-hatodik és hetedik-nyolcadik évfolyamra járóknak 1800 métert, míg a középiskolásoknak és a felnőtteknek 2400 méternyi távot kellett megtenniük a Tagore sétányon.

A versenyzők a sétány hajóállomás felőli részéről indultak a gyalogúton, majd 300 méter után fordulva a kerékpárúton futottak vissza. A polgármesteri hivatal sportreferense, Bertókné Ticz Erzsébet lapunknak elmondta, mindhárom balatonfüredi általános iskolából és a város két középiskolájából is érkeztek tanulók. A szervezést és a verseny lebonyolítását az iskolák testnevelő tanárai végezték, a futamokat pedig Steierlein István, a Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója vezényelte le. A versenyzők előtt és után biciklisek haladtak.

A rajt előtt Hári Lenke, a város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. A tervek szerint minden célba érő ajándékpólót és frissítőt kapott volna, azonban a résztvevők száma 74-el meghaladta a szervezők várakozását, a létszámfelettiek utólag jutnak majd hozzá pólójukhoz. Az óvodások között Barabás Léda és Kuti Péter, az 1-2. évfolyamon Dombi Júlia és Mayer Gergő, a 3-4. osztályosoknál Bartis Hajnalka és Dömötör Máté, az 5-6. évfolyamon Dömötör Blanka, Babos Barnabás, 7-8. évfolyam: Csillag Mercédesz, Tuboly Levente, a középiskolásoknál Holczer Réka és Tóth Gyula, a 18-35 éveseknél Varga Júlia és Baranyai Máté, a 35 felettieknél Bujtásné Tóth Erzsébet és Szigeti Csaba nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!