Hírek

2013.10.30. 18:55

Új esélyt kapott a városrész

Több mint 600 millió forintból újult meg Várpalota Tési-dombi városrésze, a több éve zajló nagy ívű projektet szerda este adták át hivatalosan a nagyközönségnek.

Szabó Péter Dániel

Új parkolókat, játszótereket, parkot és díszteret építettek, valamint kilenc társasházat is felújítottak a 606 millió forintos összköltségű uniós pályázat révén, hangzott el szerda este a Bátorkő és a Bakony utcai társasházak által határolt területen, ahol a kialakított közösségi parkban tartották a projekt zárórendezvényét.

- A Tési-domb az ötvenes években Várpalota egyik kiemelt városrésze volt, az elmúlt évtizedekben azonban az épületek és a közterületek állaga leromlott, az itt élők lehetőségei pedig beszűkültek. A lakóépületek és a közterületek megújítása mellett épp ezért a pályázatnak célja volt a társadalmi felzárkóztatás is, ennek részeként több, ingyenes képzés indult az itt élők számára. Olyan városrész képe lebegett a szemünk előtt, ahol az emberek szeretnek élni és dolgozni. Olyan parkot álmodtunk meg, ahol több generáció együtt is jól érezheti magát.

- A projekt magában foglalta kilenc társasház energiahatékonyságot javító hőszigetelését, a lépcsőházak nyílászáró cseréjét, valamint tető-felújítási munkálatait. Új parkolóhelyek és járdák épültek, megújultak a közlekedési útvonalak. A közbiztonság megerősítése is nagy hangsúlyt kapott. Felújítottunk egy funkciót vesztett ingatlant, ahol a polgárőrség, valamint a térfigyelő kamerarendszer diszpécserközpontja kapott helyet. A projekt a város életének egyik legjelentősebb fejlesztése, s külön öröm, hogy ez az eredményes pályázat közvetlenül érintette az embereket - mondta el Talabér Márta polgármester.

Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntőjében gratulált az összefogáshoz, ami létrejött a Tési-dombon élők, az önkormányzat, a magyar kormány és az Európai Unió között.

- Nemcsak megszépült a városrész, hanem a polgárőrség új központja révén biztonságosabb lett, s az energiahatékonyságot szolgáló beruházások, valamint a rezsicsökkentés révén a helyiek jóval alacsonyabb fűtésszámlákkal számolhatnak - mondta el az államtitkár.

Az ünnepi műsorban felléptek a Cserregő Néptáncegyüttes tehetséges fiataljai, valamint moldvai népdalokat énekelt a várpalotai Péter Csenge.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!