Hírek

2013.10.08. 07:29

Vadászpilóták találkoztak Balatonkenesén

Több mint százhúsz nyugállományú, illetve aktív vadászpilóta részvételével rendezték meg az elmúlt hétvégén az I. Magyar Vadászpilóta Találkozót az MH Balatonkenesei Rekreációs Központban.

Szabó Péter Dániel

A hagyományteremtő céllal tartott rendezvényre ellátogatott Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnemi főnöke, aki köszöntőjét követően felolvasta dr. Benkő Tibor vezérezredes levelét. A honvéd vezérkari főnök leszögezi: a légierő fegyvernem meghatározó szerepet töltött be hazánk újkori katonatörténetében.

- Keresve sem lehet méltóbb alkalmat találni az első ilyen találkozó megszervezésére, amikor is a magyar katonai repülés a századik, a magyar légierő pedig a 75. születésnapját ünnepli. Önök tették le e meghatározó fegyvernem alapjait és szolgálatukkal hozzájárultak ahhoz, hogy manapság már a legmodernebb vadászgépek óvják hazánk légterét - fogalmazott levelében Benkő Tibor.

- A magyar vadászpilóták történelmi korok és hagyományok felett átívelő, felelősségteljes, embert próbáló és veszélyes szolgálatukkal 75 esztendeje óvják hazánk légterét - mondta el a kenesei honvéd üdülőben tartott köszöntőjében Kositzky Attila nyugállományú repülő altábornagy, a találkozó szervezője, aki reményét fejezte ki, hogy a jövőben minden évben találkoznak majd a vadászpilóták, s megemlékeznek elhunyt társaikról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!